Οι αποφάσεις του Υπουργικού σημαντικό βήμα για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους θεσμούς

Ο Διευθυντής του Ινστιτούτου “Γλαύκος Κληρίδης” Μιχάλης Σοφοκλέους, σε δηλώσεις του αναφορικά με τους σημερινούς διορισμούς ανέφερε:

Οι σημερινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στους θεσμούς και κάθε αντικειμενικός παρατηρητής διαπιστώνει ότι το πρωταρχικό κριτήριο που επεκράτησε στους διορισμούς των συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών ήταν τα προσόντα και η ικανότητα των όσων επελέγησαν να διαχειριστούν το μέλλον και το αντικείμενο του κάθε οργανισμού.

Ο κ. Σοφοκλέους ανέφερε ότι το κόμμα του συμμετείχε σε αυτή τη διεργασία “με ανοικτό πνεύμα και απόλυτα προσηλωμένο στην απόφαση του Πολιτικού Γραφείου για μη κατάθεση κομματικών λιστών, όπως και στην πρόσφατη νομοθετική θέσπιση κριτηρίων”.

“Δεν καταθέσαμε καμία κομματική λίστα και δεν επιχειρήσαμε επ’ ουδενί βόλεμα ημετέρων. Διαβουλευθήκαμε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να συνδράμουμε στο να ληφθούν οι καλύτερες αποφάσεις για τον τόπο”, ανέφερε ο κ. Σοφοκλέους, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ.

Πρόσθεσε ότι αυτή η συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ συνεργατών ήταν και είναι χρήσιμη και επιβεβλημένη και ότι οι επιλογές που έχουν γίνει, “μιλούν από μόνες τους και κρίνονται πρώτα και κύρια από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους”.

“Θέλουμε να συγχαρούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να τον ευχαριστήσουμε για την αγαστή συνεργασία στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας και αντίληψης για επιλογή ικανών προέδρων και συμβούλων στους Ημικρατικούς Οργανισμούς, προερχόμενων από ολόκληρο το φάσμα της κοινωνίας και στο πλαίσιο πάντα της άσκησης της πολιτικής της κυβέρνησης”, δήλωσε ο κ. Σοφοκλέους.

Κατέληξε λέγοντας ότι “αναγνωρίζοντας ασφαλώς ότι αυτοί που επελέγησαν δεν είναι και οι μόνοι ικανοί, θέλουμε να ευχηθούμε κάθε επιτυχία στο έργο όσων σήμερα έχουν διοριστεί, ένα έργο που έχει πολλά να προσφέρει για να τελεσφορήσει η κοινή προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας αλλά και αναβάθμισης της ποιότητας της δημοκρατίας μας”.