Οι αποκρατικοποιήσεις θα δημιουργήσουν προοπτικές ανάπτυξης

Η αποκρατικοποίηση-μετοχοποίηση ημικρατικών οργανισμών και η εξεύρεση στρατηγικών επενδυτών θα δημιουργήσουν προοπτικές ανάπτυξης σε μια οικονομία που την έχει τόσο ανάγκη, αναφέρει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Παπαδόπουλος λέει ότι οι μνημονιακές υποχρεώσεις της Κύπρου δίνουν την ευκαιρία να μπούμε σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που απαιτεί λιγότερο και παραγωγικότερο κράτος, νοικοκυρεμένους ημικρατικούς οργανισμούς μακριά από τους εναγκαλισμούς των κομμάτων που πρόσκαιρα μπορεί να παρουσιάζουν κέρδη, αλλά στην πορεία στραγγαλίζουν τον Κύπριο φορολογούμενο και καταναλωτή.

«Τρανό παράδειγμα αυτού είναι οι Κυπριακές Αερογραμμές» αναφέρει.

Προσθέτει ότι οι πολίτες έχουν βιώσει κατά τραγικό τρόπο τα αποτελέσματα ιδεολογικών αγκυλώσεων και των αδιέξοδων πρακτικών του παρελθόντος.

«Με συνθήματα, ωραία λόγια και προπάντων μη ορθολογιστικές αντιλήψεις, η οικονομία του τόπου δεν επανέρχεται στην ανάπτυξη και την πρόοδο» συνεχίζει.

Εξάλλου, αναφέρει ότι η Κυβέρνηση θα κινηθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, ώστε να εκπληρωθούν οι μνημονιακές υποχρεώσεις, να προστατευθούν οι εργαζόμενοι και οι φορολογούμενοι πολίτες σε ένα καινούριο περιβάλλον.

«Η Κυβέρνηση καλεί όλους σε πνεύμα συναίνεσης, διαλόγου και μακριά από ρητορικές φανφάρες και στεγανά του παρελθόντος, να αναζητήσουμε πολιτικές που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών» που θα υπηρετήσουν το στόχο της γρηγορότερης και ασφαλέστερης εξόδου από τα σημερινά αδιέξοδα της κυπριακής οικονομίας, καταλήγει.