Οι αντιδράσεις για Γιουνκέρ φέρνουν στο προσκήνιο το όνομα του Μπαρνιέ

«Ο Μπαρνιέ ξανά στο επίκεντρο καθώς ο Γιούνκερ παραπαίει» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στο δελτίο πληροφόρησης για ευρωπαϊκά θέματα Agence Europe, το οποίο αναφέρει ότι ο Γάλλος επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ, ο οποίος προσπάθησε ανεπιτυχώς στο Δουβλίνο την 7η Μαρτίου να λάβει το χρίσμα του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενδέχεται να επανέλθει στο προσκήνιο καθώς η στήριξη στον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τον επίσημο επικεφαλής της λίστας του ΕΛΚ, αρχίζει να εξασθενεί.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων δεν ξεκαθάρισαν τις προθέσεις τους. Απλώς αποφάσισαν να αναθέσουν στον κ. Ρόμπεϊ να αρχίσει συνομιλίες με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με το μελλοντικό πρόγραμμα εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι αρκετά κράτη μέλη αντιτίθενται στην υποψηφιότητα του κ. Γιούνκερ, όπως φάνηκε κατά τη συνεδρίαση. Η Μεγάλη Βρετανία, η Ουγγαρία και η Σουηδία ανοιχτά – ορισμένα ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι χώρες αυτές εξασφάλισαν την υποστήριξη των κρατών της Βαλτικής και της Δανίας, της οποίας η πρωθυπουργός, η Χέλε Τόρνινγκ Σμιτ, μπορεί επίσης να ενδιαφέρεται για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρά τις δημόσιες διαψεύσεις της.