“Οι Έλληνες δεν είναι κλέφτες” λέει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Την πικρία του, όπως είπε εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος για όσα ακούγονται για τον ελληνικό λαό.

«Ο λαός μας δεν είναι ούτε ένας λαός κλεφτών, ούτε ένας λαός απατεώνων όπως τον παρουσιάζουν δημοσιεύματα ξένων Μέσων Ενημέρωσης», δήλωσε στους εκπροσώπους του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών και του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, με τους οποίους συναντήθηκε.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τόνισε ότι σχόλια τέτοιους είδους σχόλια επιδεινώνουν την κατάσταση. «Οι Έλληνες συνεχίζουν να είναι εργατικοί, αξιοπρεπείς, με έναν πολιτισμό που θα τον ζήλευε κάθε κράτος και κάθε χώρα. Η Ελλάδα, σήμερα, βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση. Έχουμε περάσει κι άλλες κρίσεις τις οποίες ξεπεράσαμε με υπερηφάνεια και είμαστε αισιόδοξοι ότι και αυτή θα την ξεπεράσουμε, αλλά μας μένει το παράπονο για τη στάση ευρωπαϊκών λαών απέναντί μας».

Ο κ. Ιερώνυμος εξέφρασε τη λύπη του για τον προπηλακισμό του Γερμανού Προξένου στη Θεσσαλονίκη, καθώς, όπως είπε, δεν αρμόζουν τέτοιες συμπεριφορές σε Ελληνες πολίτες. «Όμως, στην αθλιότητα που υπάρχει σήμερα, τη στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι αναζητούν ένα πιάτο φαγητό, όταν ακούγεται από τα ΜΜΕ ότι η Γερμανία κέρδισε ένα δισεκατομμύριο επτακόσια εκατομμύρια από την κρίση, τί θα κάνει αυτός ο λαός; Κι όταν μάλιστα κουβαλά και τις μνήμες από την Κατοχή». Και αναρωτήθηκε: « Ο αγώνας γίνεται για μια ευρωπαϊκή Γερμανία ή για μία γερμανική Ευρώπη;». Όμως, στην αθλιότητα που υπάρχει σήμερα, τη στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι αναζητούν ένα πιάτο φαγητό, όταν ακούγεται από τα ΜΜΕ ότι η Γερμανία κέρδισε ένα δισεκατομμύριο επτακόσια εκατομμύρια από την κρίση, τί θα κάνει αυτός ο λαός; Κι όταν μάλιστα κουβαλά και τις μνήμες από την Κατοχή».