ΓΛΚ: Στα 8,5 δις το κόστος των Ολυμπιακών αγώνων

Στα 8,468 δις ανέρχεται το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 με βάση τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου, τα οποία παρέθεσε στη Βουλή ο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου, και τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το protothema.gr, την ερώτηση κατέθεσαν οι κ.κ. Αλέξης Τσίπρας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Παπαδημούλης και Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ. Σταικούρας στην απάντηση του σημείωσε τα εξής: “Από πλευράς του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, το συνολικό κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων ανήλθε σε 8.486 εκατομμύρια ευρώ. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται τόσο οι δαπάνες που καλύφθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο (τακτικός Προϋπολογισμός και Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) όσο και από δαπάνες της Οργανωτικής Επιτροπής Αθήνα 2004”.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως για το οικονομικό έτος 2011, στον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Πολιτισμού διατέθηκαν πιστώσεις 6.732.176 ευρώ, με τις πληρωμές να ανέρχονται στα 870.139,40 ευρώ.

Ενώ για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων , του ίδιου έτους διατέθηκαν πιστώσεις ύψους 108.126.881 ευρώ, ενώ άλλες τόσες ήταν και οι πληρωμές.