Οικονομικά προβλήματα ”χτύπησαν” την προεκλογική καμπάνια του Τραμπ

Οι προσπάθειες συλλογής κεφαλαίων για την προεκλογική καμπάνια του Ντόναλτ Τραμπ φαίνεται πως έχουν αρχίσει να συναντάνε δυσκολίες καθότι αρκετοί από τους υποστηρικτές του φοβούνται να δώσουν φανερά χρήματα ώστε να μην υποστούν αντίποινα από όσους δεν υποστηρίζουν τον Τράμπ.

Τι κι αν η εκστρατεία του Τραμπ υποστηρίζει πως τα «κεφάλαια συνεχίζουν να ρέουν», στην πραγματικότητα φαίνεται πως ισχύει το αντίθετο. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί το Τέξας όπου οι υπεύθυνοι της προεκλογικής καμπανιάς του Τραμπ έπρεπε να αναθεωρήσουν τις αναμενόμενες χορηγίες, καθότι οι πολίτες είναι λιγότερο πρόθυμοι να ανοίξουν τα πορτοφόλια τους ώστε να δωρίσουν χρήματα στον Τραμπ.

Ακόμα κι αν στον Τραμπ δεν αρέσει να παίρνει χρήματα από τους πολίτες για να χρηματοδοτήσει την καμπάνια του, αν δεν καταφέρει σύντομα να αυξήσει τα χρήματα στα ταμεία του θα έχει σοβαρό πρόβλημα στην χρηματοδότηση της υπόλοιπης καμπάνιας του. Ενδεικτικό της οικονομικής στενότητας της καμπάνιας Τράμπ είναι το γεγονός πως καθόλη την εβδομάδα «έτρεξαν» διαφημίσεις και τηλεοπτικά σποτ της Χίλαρι κόστους 1δισ. δολάρια, χωρίς να υπάρξουν διαφημίσεις που να τρέχουν εναντίον της.