Οικολόγοι: Τράπεζα Κύπρου – σήμερα, μακραίνει η ουρά των ανέργων

Μετά τα χειροκροτήματα και τους πανηγυρισμούς για την έξοδο από το καθεστώς εξυγίανσης της Τράπεζας Κύπρου, η εικόνα ξεκαθαρίζει με τα αποτελέσματα να είναι καθόλου ευχάριστα για την Κυπριακή οικονομία.

Η Κυπριακή αγορά θα φορτωθεί χίλιους και πλέον επιπρόσθετους ανέργους, αποτέλεσμα της εθελούσιας αφυπηρέτησης των υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου (και Λαϊκής Τράπεζας). Μετά την αποζημίωση οι περισσότεροι μπαίνουν στην ουρά στο γραφείο ανεργίας. Πώς σκοπεύει η Κυβέρνηση να το αντιμετωπίσει αυτό; Η «εξυγίανση» της τράπεζας Κύπρου δεν είναι το χάπι της πανάκειας. Η πραγματική οικονομία πάσχει από την ύφεση και την ανεργία.

Επίσης η Κυβέρνηση έχει φορτωθεί τον αμαρτωλό ELA, ο οποίος πρέπει να αποπληρωθεί. Ακόμα ένα ερώτημα πλανάται στον αέρα, πώς σχεδιάζει η Κυβέρνηση να αποπληρώσει αυτό το τεράστιο ποσό που φορτώθηκε στους ώμους της;

Την ίδια στιγμή που υπάρχει προσπάθεια ιδιωτικοποίησης κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών γίνεται μια προσπάθεια μετακίνησης των τεχνικά χρεωμένων οργανισμών, Τράπεζα Κύπρου / Συνεργατισμός, στην Κυβέρνηση η οποία θα αναλάβει την αποπληρωμή αυτών των χρεών.

Και η οικονομία βουλιάζει περαιτέρω στην ύφεση και οι άνεργοι πληθαίνουν.

Αναμένουμε από την Κυβέρνηση καταρτισμό άμεσου πλάνου για αντιμετώπιση αυτή της κατάστασης.

Ως Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών έχουμε προειδοποιήσει επανειλημμένα για την ανάγκη λήψης μέτρων, όπως και για την ανάγκη υλοποίησης αναπτυξιακών μέτρων, αλλά φαίνεται ότι αυτά είναι εκτός πλάνου της Τρόικας και του καλού του μαθητή.

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ