Οικολόγοι: Σε αυτές τις εκλογές, κρίνεται η επιβίωση της δημοκρατίας, της διαφάνειας, του κράτους δικαίου

Σε αυτές τις εκλογές, κρίνεται η επιβίωση της δημοκρατίας, της διαφάνειας, του κράτους δικαίου, τόνισε σε δηλώσεις του, ο  αντιπροέδρος Α’ του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Νίκος Παυλίδης πριν τις εκλογές

Φίλες και Φίλοι,

Για το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, που δεν έχει μεγάλους ανώνυμους χρηματοδότες, που δεν έχει στρατιές εμμίσθων, που δεν έχει ή ελέγχει ΜΜΕ, δεν έχει τις πλάτες του Προεδρικού, και δεν φανατίζει με ακροδεξιές ιαχές, η κορύφωση της προεκλογικής εκστρατείας αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση.

Θα θέλαμε, επομένως, να εκφράσουμε τις ειδικές μας ευχαριστίες στους πολιτικούς μας αντιπάλους, που με την έκδηλη γύμνια και το παράλογο των επιχειρημάτων τους, αναδεικνύουν το έργο μας και την 25ετή προσφορά μας στον τόπο.

Ευχαριστούμε τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος σε πρόσφατη ραδιοφωνική εκπομπή προσπάθησε να αποδομήσει το έργο των Επιτρόπων Περιβάλλοντος κκ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου και Ιωάννας Παναγιώτου. Εισηγούμαστε στον κ. Νεοφύτου να διατηρήσει μια ελάχιστη επαφή και συνεννόηση με το λόφο του Προεδρικού – ήταν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, όταν ήταν ακόμα Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, που τίμησε το Χαράλαμπο Θεοπέμπτου για τη μεγάλη του προσφορά ως Επίτροπος Περιβάλλοντος.

Ευχαριστούμε τον εκπρόσωπο του κ. Σιζόπουλου, ο οποίος σε ψεσινή εκπομπή συνέχισε εκ μέρους του τη λιτανεία της συκοφαντίας και διαστρέβλωσης, κατηγορώντας το Κίνημα ότι σταύρωσε κονδύλια για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε ορεινές περιοχές, ενώ είναι τοις πάση γνωστό ότι το Κίνημα σταύρωσε κονδύλια, όχι για φωτοβολταϊκά, αλλά για ευρωπαϊκό πρόγραμμα συνοχής, για να υπάρξουν επιτέλους οι μηχανισμοί ελέγχου αναφορικά με τη χρησιμοποίησή του, και ότι δε θα τύχει εκμετάλλευσης από μεγαλοκαρχαρίες, και περιοχές όπως η Φλάσου, δε θα θυματοποιηθούν από την άναρχη ανάπτυξη.

Ευχαριστούμε ξανά τον εκπρόσωπο του κ. Σιζόπουλου, ο οποίος σε ψεσινή εκπομπή, έχοντας πάρει μόνιμο διαζύγιο από την αλήθεια, κατηγόρησε το Κίνημα ότι άλλαξε τις θέσεις του στο Κυπριακό τους τελευταίους έξι μήνες προς αλίευση ψήφων. Θεωρούμε ότι ο κόσμος της ΕΔΕΚ έχει κουραστεί να ακούει τέτοιες κακοήθειες, και είναι επίσης τοις πάση γνωστό ότι το Κίνημα έχει διαχρονικές θέσεις για το Κυπριακό, και η τελευταία αποτύπωσή τους ήταν το 2019, πολύ πριν τον προεκλογικό αγώνα.

Ευχαριστούμε τέλος τον εκπρόσωπο του ΕΛΑΜ, ο οποίος σε ψεσινή εκπομπή εξήγησε ότι το ΕΛΑΜ διέκοψε σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή πριν αυτή και τα στελέχη της καταδικαστούν ως κοινοί εγκληματίες. Μία ήσσονος σημασίας παράλειψη για το ΕΛΑΜ, είναι ότι ουδέποτε καταδίκασε την ιδεολογία, πρακτικές και πράξεις της ομογάλακτης με αυτό, Χρυσής Αυγής, και ότι ο καταδικασθείς σε 13.5 χρόνια φυλάκιση Ηλίας Κασιδιάρης, είχε αναφέρει δημόσια ότι στην Κύπρο γίνεται καλή δουλειά από τα οργανωμένα παιδιά του ΕΛΑΜ.

Ευχαριστούμε όμως ιδιαίτερα όλους εσάς, φίλες και φίλοι, που θα αντέξετε για ακόμα λίγες ώρες τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες της Κυπριακής πολιτικής, και την Κυριακή, θα αποτελέσετε την τελευταία και καλύτερη γραμμή άμυνας της Δημοκρατίας, της Διαφάνειας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της προσφοράς στον άνθρωπο, ψηφίζοντας το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. Είμαστε μαζί 25 χρόνια.

Στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, κρινόταν η επιβίωση του Κινήματος μας, όταν ο οδοστρωτήρας του ΔΗΣΑΚΕΛ, άλλαξε το εκλογικό μέτρο λίγους μήνες πριν τις εκλογές για να μας εκδιώξει από τη Βουλή. Σε αυτές τις εκλογές, κρίνεται η επιβίωση της δημοκρατίας, της διαφάνειας, του κράτους δικαίου.

Το ξέρω – και πάλι δεν θα μας απογοητεύσετε. Όπως πάντα, θα τιμήσουμε τη ψήφο σας. Μαζί πορευτήκαμε, και μαζί θα νικήσουμε.

Καλή Ψήφο.