Οικολόγοι: Ποιες οι ευθύνες της πολιτικής προϊστάμενης της Αστυνομίας; Ακόμα ένας λόγος για παραίτησή της

Σε γραπτή ανακοίνωση το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταδικάζουν την άσκηση υπέρμετρης βίας από την Αστυνομία και τονίζουν ότι είναι ακόμα ένας λόγος για παραίτηση της υπουργού Δικαιοσύνης;

Η ανακοίνωση:

Με μεγάλη μας λύπη παρακολουθήσαμε τα χθεσινά αιματηρά επεισόδια κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης κατά της διαφθοράς στη Λευκωσία.

Με μεγάλο προβληματισμό και έκπληξη παρακολουθήσαμε τη στάση της Αστυνομίας, η οποία πριν καν ξεκινήσει η διαδήλωση, ανέμενε τους διαδηλωτές με το όχημα «Αίαντας» και πάνοπλους αστυνομικούς, έτοιμη για βίαιη αντιπαράθεση με τους διαδηλωτές.

Οι εικόνες με τους διαδηλωτές να αιμορραγούν, τα δακρυγόνα, τα σπρέι πιπεριού και το κανόνι νερού, αποδεικνύουν την υπέρμετρη βία που ασκήθηκε από πλευράς της Αστυνομίας.

Οι σκηνές βίας που διαδραματίστηκαν δεν περιποιούν τιμή για κανένα. Πώς μπορεί να δικαιολογηθεί η χρήση τέτοιας αστυνομικής βίας προς διαμαρτυρόμενους πολίτες; Ποιος έδωσε διαταγές για αυτές τις ενέργειες κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης; Ποιος θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη για αυτά τα φαινόμενα; Μήπως θα επιχειρηθεί και πάλι να μετακυλιστεί η ευθύνη στην Αστυνομία; Ποιες οι ευθύνες της πολιτικής προϊστάμενης της Αστυνομίας, της υπουργού κ. Γιολίτη; Μήπως αυτά τα γεγονότα αποτελούν ακόμα ένα λόγο για παραίτηση;

Η Κυβέρνηση φαίνεται να έχει ξεπεράσει κάθε όριο.