Οικολόγοι Περιβαλλοντιστές: Ανακοίνωση για τις καταγγελίες περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, προχώρησε σε ανακοίνωση σχετικά με το ζήτημα των καταγγελιών για βρώμικο χρήμα έπειτα και από σχετική συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρος της Επιτροπής Φιλίας Φιλανδίας – Κύπρου. Δείτε τη σχετική ανακοίνωση.

“Οι Οικολόγοι υποστηρίζουν την Κύπρο έναντι των καταγγελιών για βρώμικο χρήμα.

Την Παρασκευή 1η Μαρτίου αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Επιτροπής Φιλίας Φινλανδίας – Κύπρου στο Κοινοβούλιο της Φινλανδίας, Βουλευτή των Πρασίνων κα. Satu Haapanen. Η κα. Satu Haapanen, είναι επίσης μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Φινλανδικό Κοινοβούλιο, που θα αποφασίσει για το δάνειο της Κύπρου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργος Περδίκης, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος και Επιτροπής Εξωτερικών του Κινήματος και το μέλος του Οικονομικού Επιτελείου του Κινήματος κ. Νίκος Παυλίδης.
Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε ότι στο Φινλανδικό Κοινοβούλιο υπάρχει αρνητικό κλίμα κατά της Κύπρου. Με εξαίρεση το κόμμα των Πρασίνων φαίνεται ότι όλα τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα αντιμετωπίζουν με πολλή επιφύλαξη μέχρι άρνηση την περίπτωση της έγκρισης της Κυπριακής δανειακής σύμβασης. Η κα. Haapanen δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τις θέσεις των Οικολόγων στο Φινλανδικό Κοινοβούλιο και στο Κόμμα Πρασίνων Φινλανδίας.

Οι Οικολόγοι συμμετείχαν ενεργητικά στην προσπάθεια αντιμετώπισης της εκστρατείας δυσφήμισης της Κύπρου με συνεχείς επαφές και αποστολές μηνυμάτων. Την προσεχή Δευτέρα 11/3 προγραμματίζεται συνάντηση με το Βουλευτή των Γερμανών Πρασίνων κ. Manuel Sarrazin, ενώ ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργος Περδίκης θα συμμετάσχει στην κοινοβουλευτική αποστολή στη Γερμανία 11 – 15/3”.