Οικολόγοι: Πέραν των 8 εκατ. ευρώ έχουν ξοδευτεί για rapid tests

Για ανησυχητική η διαχείριση των οικονομικών του Κράτους από την Κυβέρνηση όσον αφορά τη διεξαγωγή των rapid test, κάνει λόγο σε γραπτή ανακοίνωση το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Πέραν των 8 εκατομμυρίων ευρώ έχουν ξοδευτεί μέχρι στιγμής από την Κυπριακή Δημοκρατία για τη διεξαγωγή rapid test των πολιτών, με τέσσερις εταιρείες να έχουν μοιραστεί τους εννέα διαγωνισμούς.

Διαγωνισμοί οι οποίοι έγιναν με αμφιλεγόμενες διαδικασίες και από εταιρείες που κυριολεκτικά ξεφύτρωσαν από το πουθενά. Μυστήριες εταιρείες που η Κυπριακή Δημοκρατία τους μοίρασε εκατομμύρια ευρώ για τη διενέργεια των rapid test, όπως της εταιρείας που μόλις 32 ημέρες μετά την εγγραφή της, μπήκε στον διαγωνισμό για τα τεστ, εξασφαλίζοντας δύο προσφορές συνολικού ύψους €2.049.200.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εκφράζουμε την ανησυχία μας για το γεγονός πως εννέα από τους 12 διαγωνισμούς έγιναν με τη διαδικασία της κατ’ επείγουσας ανάθεσης στον προσφοροδότη και όχι με διαδικασία ανοικτού διαγωνισμού.

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει και το κόστος των συνεργείων που διενεργούν τα τεστ στο κοινό αφού αυτό έχει εκτοξευθεί ανησυχητικά.