Οικολόγοι: Καταδικάζουμε το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου

To Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών καταδικάζει το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967 στην Ελλάδα, που οδήγησε την Ελλάδα στην εφτάχρονη δικτατορία και το οποίο αποτέλεσε την απαρχή των δεινών που βιώνει μέχρι σήμερα η Κύπρος.

Παράλληλα τιμούμε τους αντιστασιακούς στην Ελλάδα και στην Κύπρο, που θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια.

Τα όσα συνέβησαν στην Ελλάδα και τα όσα ακολούθησαν στην Κύπρο πρέπει να αποτελούν για όλους εμάς ιστορικό παράδειγμα προς αποφυγή μελλοντικών λαθών.

Για να υπάρξει θεραπεία από τα δεινά που μας έφερε το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967 στην Ελλάδα και στη συνέχεια το προδοτικό πραξικόπημα στην Κύπρο και η βάρβαρη Τουρκική εισβολή χρειάζεται ενότητα και ομοψυχία.

Δυστυχώς η δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας μας έχει αδυνατίσει τη διαπραγματευτική της θέση.

Αυτοί που οργάνωσαν και στήριξαν το πραξικόπημα στην Ελλάδα και στην Κύπρο, αυτοί που επέτρεψαν και ενεθάρρυναν την Τουρκική εισβολή, προβάλλονται δυστυχώς σήμερα ως ικανοί να εγγυηθούν την ασφάλεια της Κύπρου και μία λύση του Κυπριακού. Είναι πραγματικά άξιον απορίας πως ξεχνιέται τόσο εύκολα ο ρόλος του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην τραγωδία της Κύπρου και της Ελλάδας από την σημερινή Κυπριακή Κυβέρνηση.

Ως Οικολόγοι θεωρούμε ότι στόχος όλων μας πρέπει να είναι η απελευθέρωση του νησιού μας και η αποκατάσταση των δικαίων και των δικαιωμάτων του λαού μας, καθώς και η γρήγορη αποδέσμευση από το μνημόνιο και η επανεκκίνηση της οικονομίας πάνω σε νέα υγιή και βιώσιμα θεμέλια.