Η ΕΔΕΚ καταδικάζει τη θλιβερή επέτειο της 21ης Απριλίου

Το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ καταδικάζει την θλιβερή επέτειο της εγκαθίδρυσης της ξενοκίνητης, αντεθνικής δικτατορίας των συνταγματαρχών την 21ηΑπριλίου 1967.

Η απεχθής χούντα καταδυνάστευσε τον Ελληνικό λαό για εφτά χρόνια. Με δολοφονίες, βασανισμούς, εκτοπίσεις και κατάπνιξη των δημοκρατικών ελευθεριών το δικτατορικό καθεστώς βύθισε στο σκοτάδι τον Ελληνικό λαό. Αποκορύφωμα της εθνοκτόνου συμπεριφοράς της χούντας υπήρξε η προδοσία της Κύπρου. Το πραξικόπημα της χούντας και των εδώ εγκάθετων της έδωσαν την αφορμή που αναζητούσε η Τουρκία για να εισβάλλει στην Κύπρο.

47 χρόνια μετά τον Απριλιανό πραξικόπημα της χούντας η τουρκική στρατιωτική κατοχή του 37% της Κύπρου συνεχίζεται και η Τουρκία απειλεί την ιστορική συνέχεια του Κυπριακού Ελληνισμού.

Χρέος τιμής προς τα θύματα της χούντας, του προδοτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και της τουρκικής εισβολής να συνεχίσουμε τον αγώνα για την απελευθέρωση των κατεχομένων και της αποκατάσταση των καταπατούμενων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού μας.Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ που υπήρξε η πρωτοπορία του αντιχουντικού αγώνα και της αντίστασης στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 καλεί σε συστράτευση και αγωνιστική ενότητα για αποτροπή νόθων και αντεθνικών λύσεων στο Κυπριακό αλλά και για έξοδο από τα μνημονιακά δεσμά που ακρωτηριάζουν την εθνική και κρατική μας κυριαρχία