Οικολόγοι: Η υπόθεση με τα “χρυσά” διαβατήρια πρέπει να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης χωρίς εξαιρέσεις

Η υπόθεση με τα “χρυσά” διαβατήρια πρέπει να πάρει επιτέλους το δρόμο της δικαιοσύνης χωρίς εξαιρέσεις, αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Οι εξελίξεις για τα «χρυσά» διαβατήρια φαίνεται ότι ξεκίνησαν να παίρνουν το δρόμο της δικαιοσύνης με άλλες τρεις νέες υποθέσεις, να οδηγούνται στο δικαστήριο. Το γεγονός ότι σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά την έκδοση του πορίσματος της επιτροπής Καλογήρου ανακοινώθηκε ότι προωθήθηκαν οι πρώτες υποθέσεις στο δικαστήριο μίλα από μόνο του και αποδεικνύει ότι οι ποινικές διώξεις προχωρούν με ρυθμούς χελώνας.

Το σκάνδαλο των «χρυσών» διαβατηρίων αδιαμφισβήτητα αμαύρωσε το όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας ανά το παγκόσμιο. Είναι απαράδεκτο ο Γενικός Εισαγγελέας να συγκαλύπτει ονόματα και καταστάσεις. Πρέπει να προχωρήσει άμεσα στη δημοσιοποίηση όλων όσων ευθύνονται, είτε πρόκειται για δικηγορικά και ελεγκτικά γραφεία, είτε πρόκειται για Υπουργούς και βουλευτές, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες.

Η ενδιάμεση έκθεση του πορίσματος Νικολάτου είναι ξεκάθαρη και επιβεβαιώνει ότι πάνω από το 50% των πολιτογραφήσεων ήταν παράνομα. Ξεκάθαρη είναι και η άμεση σύγκρουση συμφέροντος του Γενικού και βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, καθώς και άλλων πρώην υπουργών της κυβέρνησης Αναστασιάδη, αλλά και του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας προσωπικά.

Η κοινωνία ζητά δικαιοσύνη. Η δική μας αγανάκτηση, και η αγανάκτηση των πολίτων, έφτασε στα ύψη.

Τέρμα στη διαφθορά, Οικολόγους τούτη τη φορά!