Οικολόγοι: “Η Κυπριακή ΑΟΖ δεν διχοτομείται κ.Ερντογάν”

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, προχώρησε σε ανακοίνωση σχετικά με τις “προκλητικές”, όπως τις χαρακτηρίζει, δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Έρντογαν, σχετικά με την Κυπριακή ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση έχει ως τίτλο: “Η Κυπριακή ΑΟΖ δεν διχοτομείται κ. Ερντογάν” και τονίζεται πως: “Οι προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Ερντογάν για διχοτόμηση της Κυπριακής ΑΟΖ μεταξύ της «βόρειας και νότιας» Κύπρου πρέπει να τύχουν αμέσως και καταπελτικής απάντησης”.

Επιπλεόν υπογραμμίζεται πως: “Ο κ. Ερντογάν πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να διχοτομήσει την Κυπριακή ΑΟΖ, όπως με τον Αττίλα διχοτομεί την Κύπρο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επιτύχουν οι Τουρκικοί σχεδιασμοί, όπως δυστυχώς έγινε το 1974 μετά τον εγκληματικό εθνικό διχασμό και το προδοτικό πραξικόπημα”.

Ενώ τέλος, το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών ζητά στην ανακοίνωσή του: “Σχεδιασμό και στρατηγική, μακροχρόνια και συμφωνημένη, πάνω στη βάση της Εθνικής Ενότητας, ώστε ο φυσικός πλούτος της Κυπριακής ΑΟΖ να μην καταστεί θύμα του Τουρκικού επεκτατισμού”.