Μετά την Οξιά τι;

Δημοσίευμα των Financial Times αναφέρει ότι εκτός από την Οξιά που πέρασε στον Εμίρη του Κατάρ, σειρά έχουν ο Αστέρας Βουλιαγμένης και το Ελληνικό που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του…

Σε άρθρο τους οι Financial Times αναφέρουν ότι ”η πώληση της Οξυάς, ενός ακατοίκητου νησιού στο Ιόνιο, ανακοινώθηκε 4 εβδομάδες μετά την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στη Ντόχα σε μία αποστολή για την ανάκτηση των σχέσεων που είχαν πληγεί από τις βραδυπορίες της Αθήνας σχετικά με πιθανές καταριανές επενδύσεις στη χώρα.

Οι αναβολές από τους αξιωματούχους των ελληνικών δασικών αρχών για να δοθεί άδεια κατασκευής της πολυτελούς εξοχικής κατοικίας του Εμίρη απείλησαν την υλοποίηση μίας συμφωνίας που είχε κλείσει πριν από ένα χρόνο.

Το αποτέλεσμα είναι ότι ορισμένα μεγάλα επενδυτικά έργα που είχαν παγώσει τώρα τίθενται ξανά επί τάπητος. Όμως το επενδυτικό ταμείο του Κατάρ αναμένεται ότι θα συμμετάσχει στον τελικό γύρο των προσφορών για το Ελληνικό.

Η Αθήνα θα μπορούσε επίσης να γίνει ευρωπαϊκός κόμβος για την Qatar Airways καθώς η γερμανική Hochtief, που διαχειρίζεται το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας, δεν σκοπεύει να ανανεώσει τα δικαιώματα εκμετάλλευσής”.

Το ίδιο δημοσίευμα γράφει ότι το Κατάρ ενδιαφέρεται για τον Αστέρα Βουλιαγμένης, και για αγορά μεριδίου στη Finansbank, τον κερδοφόρο βραχίονα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας στην Τουρκία.