Οικολόγοι: Η Βουλή άργησε να αναλάβει δράσεις στο εξωτερικό

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών καλεί την Κυπριακή πολιτική ηγεσία να επικεντρωθεί -έστω και μετά τις εκλογές -στην προσπάθεια να πειστούν τα Γερμανικά πολιτικά κόμματα να αλλάξουν τοποθέτηση έναντι της Κύπρου, διαφορετικά περιμένουν μαύρες ώρες την Κυπριακή οικονομία και τον Κυπριακό λαό.

«Μετά από δύο μήνες φαγούρα και αφού τα Γερμανικά κόμματα εξασκούνταν σε επιθέσεις κατά της Κύπρου για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και τον εταιρικό φόρο, η Βουλή αποφάσισε να «εκστρατεύσει» προς το Βερολίνο», αναφέρουν.

«Ελπίζουμε να μην είναι αργά. Διότι ενώ εδώ στην Κύπρο η προσοχή των πολιτικών είναι στραμμένη στην προεδρική εκλογή, στη Γερμανία, στην Αυστρία, στη Φιλανδία κλπ, η (μαύρη) τύχη μας φαίνεται να δουλεύει. Μετά από τις αρνητικές αποφάσεις των Σοσιαλδημοκρατών, των Αριστερών και των Φιλελευθέρων (οι Πράσινοι το σκέφτονται ακόμα) και τις αντιδράσεις στελεχών των Χριστιανοδημοκρατών, είναι εξαιρετικά δύσκολο ως αδύνατο να περάσει η σύμβαση για το δάνειο της Κύπρου από τη Γερμανική Βουλή. Σχετικές είναι και οι χθεσινές δηλώσεις του υποψηφίου των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ».