Οικολόγοι: Επιτέλους υγραεριοκίνηση

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών αισθάνεται την ανάγκη να χαιρετήσει την απόφαση της κυβέρνησης να υιοθετήσει μετά από 10 χρόνια συνεχών ενεργειών, πιέσεων και πρωτοβουλιών του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, την υγραεριοκίνηση των αυτοκινήτων.

Χαιρόμαστε που μαθαίνουμε ότι υπάρχει πλέον η πολιτική απόφαση που αναζητούσαμε για 10 χρόνια. Είμαστε στη διάθεση της κυβέρνησης να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο για την ασφαλή εισαγωγή της υγραεριοκίνησης στα αυτοκίνητα με ιδέες και εισηγήσεις αφού για το θέμα έχουμε συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία.

Το υγραέριο μπορεί – αν τηρηθούν οι ορθές προδιαγραφές – να καταστεί ένα φιλικότερο για το περιβάλλον καύσιμο κίνησης οχημάτων, πολύ πιο φθηνό και χωρίς σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία.

Εμείς ως Οικολόγοι όχι μόνο εισηγηθήκαμε και προωθήσαμε την υγραεριοκίνηση από το 2004 αλλά έχουμε καταθέσει και συγκεκριμένες πρακτικές και υλοποιήσιμες προτάσεις. Αυτό συνεχίζουμε και σήμερα γιατί θέλουμε να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που να προσφέρει οικολογικές και,ορθολογιστικές λύσεις στα προβλήματα του Κυπριακού λαού.