Οικολόγοι :Eμείς έχουμε καταθέσει τους ενοποιημένους λογαριασμούς μας

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών αναφέρει ότι έχει καταθέσει τους ενοποιημένους λογαριασμούς του για το έτος 2013 στις 2 Μαίου 2014. Οι λογαριασμοί περιλαμβάνουν τους λογαριασμούς της Νεολαίας Οικολόγων, της Γυναικείας Κίνησης Οικολόγων, της Κίνησης Συνταξιούχων Οικολόγων και της Οικολογικής Κίνησης, σύμφωνα πάντα με τους κανονισμούς του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών επαναφέρει το αίτημα για πλήρη διαφάνεια των οικονομικών των κομμάτων και συστηματικό έλεγχο από τους φορείς της πολιτείας (Ελεγκτική Υπηρεσία).

Με την ευκαιρία ζητούμε τη ψήφιση της πρότασης νόμου των Οικολόγων για διαφάνεια στο «πόθεν έσχες» των βουλευτών, το οποίο παραμένει ως «επτασφράγιστο μυστικό» χωρίς πραγματικό λόγο πέραν μιας πεπαλαιωμένης αντίληψης περί προσωπικών δεδομένων. Έχουμε την άποψη ότι όσοι ασχολούνται με την πολιτική (οργανώσεις ή πρόσωπα) και διεκδικούν ρόλο στην εξουσία έχουν υποχρέωση να επιτρέπουν να υπάρχει πλήρης πρόσβαση των ελεγκτικών αρχών και των πολιτών στα οικονομικά τους.

Το αίτημα αυτό λαμβάνει σήμερα μια ξεχωριστή σημασία με τις γνωστές διαρροές και τις φήμες που αποσαθρώνουν την πολιτική και διαβρώνουν την ελπίδα. Μόνο η διαφάνεια μπορεί να σκορπίσει τα σύννεφα της δυσπιστίας, της ισοπέδωσης και της αναξιοπιστίας.