Οικολόγοι για Συνεργατισμό: Το δημόσιο συμφέρον επιβάλει διαφάνεια και λογοδοσία

Οικολόγοι: Το δημόσιο συμφέρον επιβάλλει πλήρη διαφάνεια για την κατάρρευση του Συνεργατισμού

Η κατάρρευση του Συνεργατισμού αδιαμφισβήτητα ευθύνεται από την εγκληματική κακοδιαχείριση σωρείας πολιτικών αξιωματούχων και από τα τέσσερα μεγάλα πολιτικά κόμματα.

Το πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής Αρέστη είναι σαφές σε ότι αφορά τις διαχρονικές ευθύνες των κομμάτων για τη σαθρή διαχείριση του Συνεργατισμού (στην οποία εμπλέκονταν τα κόμματα) και στις ευθύνες της παρούσας κυβέρνησης και ειδικά του πρώην Υπουργού κ. Χάρη Γεωργιάδη και της διορισμένης από τον ίδιο διοίκησης.

Στη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου είδαμε πράματα και θάματα, ενώ απογοητευτική ήταν και η στάση των βουλευτών του ΔΗΣΥ που με την αποχώρηση τους από τη συζήτηση έδειξαν να σαμποτάρουν την έρευνα του πολύ σοβαρού σκανδάλου.

Ο ΔΗΣΥ κατηγορώντας τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ κ. Νικόλα Παπαδόπουλο για δήθεν εμπλοκή του γραφείου του στη διαδικασία της συμφωνίας μεταξύ της ΚΕΔΙΠΕΣ και ΑΛΤΑΜΙΡΑ, δείχνει να ξεχνά ότι ήταν με το δεκανίκι του ΔΗΚΟ που υλοποίησε τα τελευταία επτά χρόνια το σχέδιο της διάλυσης του Συνεργατισμού.

Αν δεν ήταν οι ψήφοι του ΔΗΚΟ στη Βουλή – και κάποιων άλλων κομμάτων – από το 2014 μέχρι το 2018, δεν θα είχαμε αυτή τη φθίνουσα πορεία που οδήγησε τελικά στο εξευτελιστικό ξεπούλημα στην Ελληνική Τράπεζα.  

Εμείς ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αναμένουμε από τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν άμεσα σε αστικές αγωγές στη βάση του εμπεριστατωμένου πορίσματος της επιτροπής Αρέστη. Το δημόσιο συμφέρον επιβάλει διαφάνεια και λογοδοσία.

Εάν όμως, η απόφαση της Κυβέρνησης είναι να κουκουλώσει την υπόθεση της εγκληματικής αμέλειας, τότε έχει ευθύνη να εξηγήσει στον κυπριακό λαό τους λόγους που κρύβει καλά στα συρτάρια το σκάνδαλο.

Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για διαφάνεια, και λογοδοσία στη δημόσια ζωή του τόπου.