Οικολόγοι: Ατυχώς για άλλη μια φορά η κ. Γιολίτη επιχειρεί να επιρρίψει ευθύνες στους απλούς αστυνομικούς

Πρέπει η κυβέρνηση να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τα έκτροπα του Σαββάτου και την καθοδηγουμένη αστυνομική βία, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

«Μετά την απαράδεκτη και υπερβολική βία που έχει εξασκήσει η Αστυνομία στην αντιμετώπιση της διαδήλωσης του περασμένου Σαββάτου, αντί να αναληφθούν οι πολιτικές ευθύνες που αναλογούν στην υπουργό Δικαιοσύνης κ. Έμιλυ Γιολίτη, με απογοήτευσή μας παρακολουθούμε μια προσπάθεια μετατόπισης της ευθύνης προς τους αστυνομικούς. Χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε τις προσωπικές ευθύνες του καθενός, φαίνεται από τις επίσημες και σοβαρές καταγγελίες των συνδικαλιστών αστυνομικών ότι η βία ήταν προμελετημένη από την ηγεσία της Αστυνομίας.

Τονίζουμε πως η Αστυνομία – πριν καν ξεκινήσει η διαδήλωση – ανέμενε τους διαδηλωτές με το όχημα «Αίαντας» και πάνοπλους αστυνομικούς, έτοιμη για βίαιη αντιπαράθεση με τους διαδηλωτές. Είναι ξεκάθαρο πως δόθηκαν διαταγές προς τους αστυνομικούς για αυτές τις ενέργειες κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.

Ατυχώς για άλλη μια φορά η κ. Γιολίτη επιχειρεί να επιρρίψει ευθύνες στους απλούς αστυνομικούς. Πρόκειται για συνήθη πρακτική της υπουργού η οποία φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα της θέσης της.

Από την άλλη ο αρχηγός της Αστυνομίας φαίνεται να ανέχεται την στοχοποίηση των απλών μελών της δύναμης από την κα υπουργό.

Κι επειδή η υπουργός χτες στη Βουλή δήλωσε ότι η παραίτηση της είναι στη διάθεση του Προέδρου, η ευθύνη της ανάληψης της πολιτικής ευθύνης μεταφέρεται στους ώμους του. Ποτέ άραγε ο κ. Νίκος Αναστασιάδης θα αντικαταστήσει την υπουργό και τον αρχηγό της Αστυνομίας;»