Οικολόγοι: Έκκληση για λύση στα επιδόματα βάρδιας

Έκκληση προς την Κυβέρνηση και την ΠΑΣΥΔΥ για να εξευρεθεί λύση στο θέμα που προέκυψε με την καταβολή υπερωριακής αποζημίωσης στους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα που εργάζονται με σύστημα βάρδιας, απηύθυνε σήμερα ο ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης.

Σε δηλώσεις του στα γραφεία του Κινήματος μετά τη συνάντηση με το Ρώσο Πρέσβη, ο κ. Περδίκης είπε ότι «το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε αυτή την περίοδο είναι να υπάρξουν απεργιακές κινητοποιήσεις και να διασαλευθεί η εργατική ειρήνη».

Ο κ. Περδίκης κάλεσε την Κυβέρνηση να ακούσει με κατανόηση την αγωνία των εργαζομένων του δημόσιου τομέα που εργάζονται με σύστημα βάρδιας, προσθέτοντας ότι η φύση της εργασίας όσων εργάζονται στα κρατικά Νοσοκομεία, την Αστυνομία  και την Πυροσβεστική «απαιτεί να εργάζονται στις λεγόμενες ακατάλληλες και δύσκολες ώρες και ημέρες».

«Αυτή η δύσκολη εργασία αναγνωρίζεται στην Ευρώπη και σ’ όλο τον πολιτισμένο κόσμο ως τέτοια και τυγχάνει μιας ιδιαίτερης αποζημίωσης», είπε και εξέφρασε τη θέση ότι «η αποζημίωση στους εργαζόμενους με το σύστημα της βάρδιας πρέπει να παραμείνει και να είναι αξιοπρεπής».

«Από εκεί και πέρα», συνέχισε, «εμείς δεν βλέπουμε με αρνητικό μάτι οποιεσδήποτε άλλες λύσεις που μπορούν να ισοφαρίσουν αυτή την απώλεια στους προϋπολογισμούς του κράτους».

Ο ΓΓ των Οικολόγων πρότεινε συγκεκριμένα όπως η Κυβέρνηση  «αποταθεί στους υψηλόμισθους του δημοσίου, από τους οποίους μπορεί ακόμα να εισπράξει σημαντικά ποσά, ούτως ώστε να διατηρήσουμε ανοικτά τα Νοσοκομεία, την Αστυνομία την Πυροσβεστική Υπηρεσία» με στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς τους πολίτες.

«Αλίμονο», είπε, « εάν κάποιοι υψηλά αμειβόμενοι στο δημόσιο τομέα βάλουν μπροστά το προσωπικό τους συμφέρον και δεν δείξουν κατανόηση ούτως ώστε να μπορέσει η Κυβέρνηση να διατηρήσει το ποιοτικό επίπεδο της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας σ’ αυτή τη χώρα».

Η κυβέρνηση, κατέληξε, «μπορεί να αποφύγει αχρείαστες ταλαιπωρείες και αναταραχές που δεν θα είναι προς όφελος κανενός».