Οικολόγοι:Τα αμελοπούλια ψήφισαν

Η αλλαγή νοοτροπίας δεν γίνεται με την τρομοκρατία των κομματικών τραμπούκων

Το Κίνημα Οικολόγων συγχαίρει την νεοεκλεγείσα ηγεσία του ΔΗΣΥ. Ως Οικολόγοι δηλώνουμε την ετοιμότητα μας για συνεργασία και συνεννόηση με τη νέα ηγεσία του μεγαλύτερου και κυβερνώντος κόμματος στη χώρα μας μέσα στα πλαίσια ενός πολιτικού πολιτισμού που στηρίζεται στον ισότιμο διάλογο και την αλληλοκατανόηση.

Δεν μας επιτρέπεται όμως να μην σχολιάσουμε τα χθεσινά γεγονότα που σημάδεψαν την εσωτερική εκλογική διαδικασία του κυβερνώντος κόμματος στο Παραλίμνι. Τέτοιου είδους συμπεριφορές από ελάχιστα κομματικά στελέχη ή ψηφοφόρους προσβάλλουν το επίπεδο ολόκληρου του πολιτικού προσωπικού της χώρας μας.

Είναι όμως προσβολή για την πολιτεία το γεγονός ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να τερματίσει την κοινή εκστρατεία του ουλαμού πάταξης της λαθροθηρίας της Αστυνομίας με τους ακτιβιστές υποκύπτοντας στον εκβιασμό των κομματικών τραμπούκων.

Το κυβερνών κόμμα όφειλε να λύσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με εσωτερικές ρυθμίσεις και ΟΧΙ να γονατίσει την κυβέρνηση και την αστυνομία προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις μιας μικρής ομάδας στελεχών ή ψηφοφόρων του.
Η νέα ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού υποσχέθηκε ρήξη με το καθεστώς της κομματοκρατίας και των ημετέρων άλλα πριν “αλέκτωρ λαλήσει τρις” επανέλαβε και συνέχισε θεαματικά την ίδια ακριβώς πολιτική συμπεριφορά.

Τα χθεσινά γεγονότα κινδυνεύουν να εκθέσουν την Κύπρο σε μια κρίσιμη ώρα που αναζητεί φίλους και στηρίγματα στη διεθνή κοινότητα.

Το Κίνημα Οικολόγων θεωρεί ότι η κοινή εκστρατεία αστυνομίας και ακτιβιστών για πάταξη της λαθροθηρίας πρέπει να συνεχιστεί. Έτσι αποτρέπονται και οι παράνομες πρακτικές των ακτιβιστών τις οποίες το Κίνημα Οικολόγων είχε την ορθοκρισία να καταδικάσει. Μόνο η αστυνομία και οι άλλες αρμόδιες αρχές επιτρέπεται να διεξάγουν έρευνες και να διερευνούν καταγγελίες.

Θυμίζουμε ότι η εκτός ορίων του νόμου δράση των ακτιβιστών είχε προκαλέσει πολλά προβλήματα, συγκρούσεις και αντιδράσεις στο παρελθόν. Η φόρμουλα της συνεργασίας με την αστυνομία που εφαρμόστηκε φέτος απέτρεψε τις αχρείαστες αντιπαραθέσεις και τις παράνομες επεμβάσεις. Κάποιοι όμως φαίνεται ότι ενοχλήθηκαν από την ανάληψη νόμιμης δράσης από τις αρχές της χώρας μας. Γι αυτό και αντέδρασαν με αυτό τον ανορθόδοξο τρόπο.
Καλούμε την αστυνομία να συνεχίσει απερίσπαστη την εκστρατεία της για πάταξη της λαθροθηρίας και αναμένουμε να δούμε αποτελέσματα για να κρίνουμε αν τα χθεσινά γεγονότα οδήγησαν τελικά στην ανοχή της παρανομίας και στην επιβολή ενός καθεστώτος ανομίας.