Οικολόγοι:Η Κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία για τη Γάζα

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών καλεί την Κυπριακή Κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου μεταξύ του λιμανιού Λάρνακας με τη Γάζα.

Με ανησυχία παρακολουθούμε τις συντονισμένες ενέργειες της Τουρκίας η οποία όχι μόνο κατάφερε να στείλει στη Γάζα ανθρωπιστική αποστολή γιατρών οι οποίοι μετέφεραν τραυματίες σε νοσοκομεία της Τουρκίας, αλλά φαίνεται να οργανώνει και πάλι αρμάδα σκαφών “εθελοντικών” οργανώσεων με αποστολή να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας.

Η τυχοδιωκτική πολιτική της Τουρκίας πρέπει να καταγγελθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία η οποία όμως οφείλει να προσφέρει και να διεκδικήσει αποτελεσματική εναλλακτική επιλογή για παροχή πραγματικής ανθρωπιστικής βοήθειας απαλλαγμένης από πολιτικές υστεροβουλίες. Οι καλές σχέσεις που διατηρεί η Κυπριακή Δημοκρατία με το Ισραήλ και την Παλαιστινιακή Αρχή πρέπει να αξιοποιηθούν την κρίσιμη αυτή περίοδο που το παράθυρο ειρήνης που προσφέρει η εκεχειρία ευνοεί μεσολαβητικές και ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες.