Οδυσσέας και Γιωρκάτζη παρόντες στην Επιτροπή Ελέγχου

Έντονο το ενδιαφέρον αναμένεται να είναι το Σάββατο στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, ο Προέδρος της Επιτροπής Ελέγχου,  Ζαχαρίας Κουλίας στη συνεδρία θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης. Παρόντες επίσης θα είναι η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη και ο Γενικος Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, το θέμα, το οποίο έχει εγγραφεί αυτεπάγγελτα με απόφαση της Επιτροπής, τιτλοφορείται «οι συμψηφισμοί λογαριασμών στο Συνεργατισμό χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των πελατών και τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από καταχρηστικές και αυθαίρετες χρεώσεις ή αυξήσεις σε παρεχόμενες υπηρεσίες από τράπεζες».

Όπως αναφέρεται  στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής των Αντιπροσώπων, στη συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, έχουν επίσης κληθεί να παραστούν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας και ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος.

Το παρών τους έχουν κληθεί να δώσουν και εκπρόσωποι της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού, ο τέως Πρόεδρος και Μέλη της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, ο τέως Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνεργατικής Συνομοσπονδίας Λτδ, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας Λτδ, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, της Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής, του Συνδέσμου Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών καθώς της ΠΟΒΕΚ.