Ξετυλίγεται το κουβάρι της φονικής έκρηξης στο Μαρί

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η δίκη για τη φονική έκρηξη στο Μαρί. Επτά άτομα που γνώριζαν στοιχεία της υπόθεσης κατέθεσαν τη μαρτυρία τους στο δικαστήριο.

Ένας εξ αυτών ο Συνταγματάρχης της διοίκησης Μηχανικού Χρίστος Μιχαήλ. Είχε λάβει μέρος στη σύσκεψη στο ΓΕΕΦ τον Φεβρουάριο 2009, και ήταν ο άνθρωπος στον οποίο δόθηκαν εντολές κατασκευής της τσιμεντένιας βάσης στην οποία τοποθετήθηκαν τα 98 εμπορευματοκιβώτια στη ναυτική βάση. Ο Συνταγματάρχης κατέθεσε ότι τρεις ημέρες πριν από την έκρηξη του τηλεφώνησε ο πρώην υπαρχηγός της ΕΦ, κατηγορούμενος Σάββας Αργυρού, ο οποίος και τον ενημέρωσε ότι έπρεπε να τοποθετηθεί σύστημα ραντίσματος στα εμπορευματοκιβώτια.  Κάτι που δεν γινόταν , όπως είπε οκ. Μιχαήλ, καθώς χρειαζόταν μελέτη από την τεχνική υπηρεσία της ΕΦ και να δοθεί και έγκριση από το Υπουργείο Άμυνας.

Κατέθεσαν ακόμη ο αντισυνταγματάρχης Πυροβολικού και προϊστάμενος του Γραφείου Εθιμοτυπίας του Υπουργείου Άμυνας Ανδρέας Τυρίμος, ο άνθρωπος που τύπωσε τις φωτογραφίες του διογκωμένου εμπορευματοκιβωτίου, ο επιλοχίας, Στέλιος Στυλιανού, ο οποίος ήταν ο φωτογράφος κατά την επιθεώρηση των εμπορευματοκιβωτίων στη Ναυτική Βάση, καθώς επίσης και οι Αντώνης Ξενοφώντος, Πυροσβέστης της ΕΜΑΚ και Επικελευστής Διοίκησης Ναυτικού. Σπύρος Σπύρου. Κατέθεσαν ακόμη ο υπαστυνόμος της ΕΜΑΚ, Νίκος Λογγίνος, ο οποίος είναι Διευθυντής της Σχολής εκπαίδευσης των Πυροσβεστών και ο Κυριάκος Κυριάκου, αστυνομικος στο ΤΑΕ Λάρνακας.