Ξεπέρασαν τις 5000 οι αιτήσεις για το Σχέδιο απασχόλησης με ευέλικτες ρυθμίσεις

Το Υπουργείο Εργασίας,  μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου  έλαβε περισσότερες από πέντε χιλιάδες αιτήσεις από άνεργους  για το Σχέδιο επιδότησης της απασχόλησης με ευέλικτες ρυθμίσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας πέραν των 650 οργανισμών και επιχειρήσεων υπέβαλαν αίτηση για συμμετοχή στο Σχέδιο, προσφέροντας περισσότερες από 985 θέσεις εργασίας.

Μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί για ένταξη στο Σχέδιο 70 εργοδοτήσεις, ενώ βρίσκονται σε διαδικασία ένταξης 820 εργοδοτήσεις-συζεύξεις.

Υπενθυμίζεται ότι το Σχέδιο προκηρύχθηκε το Μάιο του 2013 στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας.

Από την 1η Αυγούστου έχουν αρχίσει και οι τοποθετήσεις νέων άνεργων πτυχιούχων στο πλαίσιο του σχετικού Σχεδίου που εξήγγειλε το Υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, σε πρόσκληση που έληξε στις 24 Μαΐου 2013, υποβλήθηκαν 3.746 αιτήσεις από νέους άνεργους πτυχιούχους και 524 αιτήσεις από επιχειρήσεις και οργανισμούς για 2.846 θέσεις τοποθέτησης ανέργων πτυχιούχων για απόκτηση εργασιακής πείρας.

Σε πρόσθετη πρόσκληση που έληξε στις 28 Αυγούστου 2013, υποβλήθηκαν 261 αιτήσεις από επιχειρήσεις και οργανισμούς για 875 θέσεις.

Τις επόμενες ημέρες η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου θα μπει σε διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους αναφορικά με τα τρία νέα σχέδια που ετοιμάζει το Υπουργείο για την αντιμετώπιση της ανεργίας, όπως ανέφερε η ίδια.

Σύμφωνα με την Υπουργό τα σχέδια αναμένεται να εξαγγελθούν στις αρχές Οκτωβρίου.

Τα νέα σχέδια που είναι υπό επεξεργασία στο Υπουργείο θα αφορούν τους απόφοιτους λυκείου, τους μακροχρόνια άνεργους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.