Λύπη εκφράζει η κυβέρνηση στην καθυστέρηση έγκρισης των μελών του δς της Τρ.Κύπρου

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, εξέφρασε τη  λύπη της Κυβέρνησης για την καθυστέρηση στην έγκριση των συμβούλων του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου από την Κεντρική Τράπεζα.

Κληθείς, ύστερα από συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, να σχολιάσει την καθυστέρηση στην αξιολόγηση των μελών του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η Κυβέρνηση συμμερίζεται “την δυσφορία που καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα για το γεγονός ότι νομίζαμε με το τέλος της Γενικής Συνέλευσης των νέων μετόχων της Τράπεζας Κύπρου, η Τράπεζα θα έβλεπε μπροστά για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα, να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της και να γίνει ξανά η τράπεζα που θα χρησιμοποιείται ως ατμομηχανή για την κυπριακή οικονομία”.

“Με λύπη διαπιστώνουμε αυτή την καθυστέρηση που παρατηρείται στην έγκριση των συμβούλων του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου”, πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα της εφημερίδα “Ο Φιλελεύθερος” σε σχέση με εσωτερικό έγγραφο της Κεντρικής Τράπεζας στο οποίο διατυπώνονται προσβλητικά σχόλια εις βάρος του συνόλου των κυπριακών ΜΜΕ, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι “εάν αληθεύουν οι πληροφορίες της εφημερίδας, η Κυβέρνηση εκφράζει έκπληξη και απογοήτευση γιατί σε ένα κρατικό έγγραφο που σύμφωνα με την εφημερίδα προέρχεται από την ΚΤ αποτυπώνονται τόσο απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για τον κυπριακό Τύπο και τους λειτουργούς του”.

“Η Κυβέρνηση περιβάλει με εμπιστοσύνη τους λειτουργούς του Τύπου”, σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος, επαναλαμβάνοντας την γνωστή ρήση “να μην πυροβολούν τον ταχυδρόμο αν δεν τους αρέσει το γράμμα”, κατέληξε.