Ξεκινούν οι Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις για Ομόνοια και Απόλλωνα

Έτοιμοι για τις πρώτες τους ευρωπαϊκές υποχρεώσεις δηλώνουν όλοι στην Ομόνοια και τον Απόλλωνα. Το δύσκολο ταξίδι με στόχο μια θέση σε ένα ευρωπαϊκό όμιλο ξεκινά για τις δύο κυπριακές ομάδες την Πέμπτη.

Η ομάδα της Ομόνοιας ταξιδεύει στις 13:30 μετά το μεσημέρι με προορισμό την πόλη Κουτάουσι της Γεωργίας, στην οποία αναμένεται να φτάσει στις 15:30 (16:30 ώρα Γεωργίας). Οι πράσινοι θα κάνουν την πρώτη τους προπόνηση την Τρίτη, η οποία θα είναι κλειστή για τα ΜΜΕ. Την Τετάρτη στις 19:00 ώρα Κύπρου η προπόνηση θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο “Davit Abashidze” και θα είναι ανοικτή μόνο για τα 15 πρώτα λεπτά.

Την Πέμπτη (02/07) είναι προγραμματισμένος ο αγώνας με αντίπαλο τη Ντίναμο Μπατούμι, ο οποίος θα διεξαχθεί στο στάδιο “Davit Abashidze” και θα ξεκινήσει στις 19:00 (20:00 ώρα Γεωργίας), στα πλαίσια του α΄ προκριματικού γύρου του Europa League.

Η προπόνηση της Τρίτης (30/6) θα είναι κλειστή για τα ΜΜΕ και το κοινό, ενώ η προπόνηση της Τετάρτης (01/07), που θα πραγματοποιηθεί και θα ξεκινήσει στις 19:00 (20:00 ώρα Γεωργίας). Λίγο πριν την προπόνηση ο προπονητής Κώστας Καϊάφας, θα παραθέσει δημοσιογραφική διάσκεψη.

Η αποστολή της ομάδας μας που θα ταξιδέψει στη Γεωργία αποτελείται από τους:

Αντώνης Γιωργαλλίδης, Κωνσταντίνος Παναγή, Λαουρέντιου Μπρανέσκου, Τζάκσον Μεντί, Βίνσεντ Εζέ, Ερόλντ Γκουλόν, Ιβάν Ρούνιε, Αντρέ Σκέμπρι, Ούτσα Λομπτζιανίτζε, Άντραζ Κιρμ, Γκαουσού Φοφανά, Κριστοβάο Ράμος, Μίκαελ Ποτέ, Ρενάτο Μαργκάσα, Μάριος Δημητρίου, Ονησίφορος Ρουσιάς, Δημήτρης Μουλαζίμης, Αντρέας Παναγιώτου, Γιώργος Οικονομίδης, Νούνο Ασίς, Κίλιαν Σέρινταν, Φάνος Κατελάρης, Γεράσιμος Φυλακτού, Τζακ Σαμμούτης.

Στον Απόλλωνα

Σε έντονους ευρωπαϊκούς ρυθμούς βρίσκεται και ο Απόλλωνας που αντιμετωπίζει την Πέμπτη στις 20:00 ώρα Κύπρου στο στάδιο «Zibru» του Κισινάου της Μολδαβίας την FC Saxan. Πρόγραμμα το προπονήσεων του Απόλλωνα επί μολδαβικού εδάφους δεν έχει ανακοινωθεί, ωστόσο έχει ανακοινωθεί από πλευράς γαλάζιων της Λεμεσού ότι η δημοσιογραφική διάσκεψη του προπονητή Πέδρο Εμάνουελ θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης στις 17:30 στο στάδιο Zimbru Stadium. Τον αγώνα θα διαιτητεύσει ο Denis Izmailov από το Καζακστάν.

Στο μεταξύ, στον Απόλλωνα ανακοίνωσαν χθες την έναρξη της συνεργασίας της με τον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή Jaime Daniel Melão Simões (11/06/1989) και η οποία θα έχει διάρκεια 12 μηνών. Στο παρελθόν ο ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε με επιτυχία στις Beira-Mar, Avanca, CFR Cluj και União Madeira.

Στην ΑΕΚ η ομάδα αναχώρησε τα ξημερώματα για την Οπαλένιτσα της Πολωνίας, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 09 Ιουλίου η ομάδα της Λάρνακας θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στο προπονητικό κέντρο «Remes» και θα δώσει τρία φιλικά παιχνίδια. Στις 02 Ιουλίου με την Vittorul Constanta FC (1η κατηγορία Ρουμανίας), στις 4 του μήνα με την Gornik Zabrze FC (1η κατηγορία Πολωνίας) και στις 8 Ιουλίου με την Pogon Szczecin FC (1η κατηγορία Πολωνίας).

Η αποστολή αποτελείται από τους ακόλουθους ποδοσφαιριστές:
Tono Martinez,David Catala, Juan Manuel Ortiz, Joan Tomas, Vladimir Boljevic, Jose Kante Martinez, Ηλίας Χαραλάμπους, Jorge Larena, Jorge Monteiro, Νικόλας Εγγλέζου, Νέστωρας Μυτίδης, Κωνσταντίνος Μιντίκκης, Κωνσταντίνος Καστάνας, Δημήτρης Κυπριανού, Χριστόφορος Κούρτης, Ιωακείμ Τούμπας, Ανδρέας Κακουλλής, Μιχαήλ Μούσιτς, Κωνσταντίνος Ανθίμου, Adam Marciniak, Vincent Laban, Andre Alves, Βασίλης Χατζηγιαννακού, Alberto Chamorro (Tete).