Ξεκινά μεταδόσεις το πρώτο πολύγλωσσο διαδικτυακό ραδιόφωνο στην Κύπρο

Η λειτουργία του “MYCYradio”, ενός νέου διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού που στοχεύει στο να ακουστεί η φωνή των διαφόρων κοινοτήτων που ζουν στην Κύπρο, ανακοινώθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης, στο Σπίτι της ΕΕ.

Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, μιλώντας κατά τη διάρκεια της διάσκεψης Τύπου είπε ότι ο τομέας των κοινοτικών μέσων αυξάνει την παρουσία του μεταξύ των ευρωπαϊκών ΜΜΕ, με την σημασία του να αναγνωρίζεται από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

Πρόσθεσε ότι παρά την παρουσία διαφόρων κοινοτήτων στο νησί, ιστορικά καθιερωμένων αλλά και νεότερων, η Κύπρος δεν είχε μέχρι σήμερα κοινοτικά ΜΜΕ. Για τον λόγο αυτό, ανέφερε, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο στηρίζει την προσπάθεια του MYCYradio, τον οποίο θα χρηματοδοτήσει για ένα χρόνο, ενώ θα εξετάσει το ενδεχόμενο συνέχισης της στήριξης, αναλόγως της έκβασης και της διαθεσιμότητας κονδυλίων.

Παρών στη διάσκεψη Τύπου ήταν και ο Λάρρυ Φέργκεσον, Διευθυντής του MYCYradio, ο οποίας ανέφερε ότι ο σταθμός λειτουργεί υπό την αιγίδα του Κέντρου Κοινοτικών Μέσων Επικοινωνίας και προσφέρει μια πλατφόρμα, όπου θα μπορούν να ακουστούν φωνές με διαφορετικό πολιτισμικό και γλωσσικό υπόβαθρο.

Σύμφωνα με τους ομιλητές, ο MYCYradio είναι ανοικτός σε άτομα, οργανώσεις και κοινότητες στην Κύπρο που θέλουν να μεταδώσουν τα δικά τους προγράμματα, αρκεί να αποδεχθούν την «Χάρτα» του σταθμού, μια σειρά από αρχές που παραπέμπουν στον σεβασμό κοινών αξιών της ΕΕ.

Η πρόσβαση στο πρόγραμμα του σταθμού γίνεται χωρίς χρέωση και ο σταθμός είναι ανοικτός σε αιτήσεις από οργανωμένα σύνολα ή άτομα.

Από τη Δευτέρα, 29 Απριλίου, ο σταθμός θα μεταδίδει διαδικτυακά προγράμματα σε διάφορες γλώσσες, μεταξύ άλλων στα Αγγλικά, Ελληνικά, Τουρκικά, Φαρσί, Αραβικά και Σουαχίλι. Οι ακροατές μπορούν να ακούσουν το πρόγραμμα μέσω της ιστοσελίδας mycyradio.eu.