Ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα. 48ωρος απεργιακός πυρετός

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα  η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο Πεδίο του  Άρεως καθώς και η πορεία του ΠΑΜΕ προς τη Βουλή, ενώ προηγήθηκε συγκέντρωση  στην Ομόνοια. Στο Σύνταγμα έχουν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σε μια προσπάθεια να  απωθήσουν τους διαδηλωτές από το κοινοβούλιο ενώ έχουν τοποθετηθεί κάγκελα στο
μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Η 48ωρη απεργία των συνδικάτων έχει ακινητοποιήσει τα μέσα μεταφοράς,  τρένα, προαστιακό  και τα ταξί, ενώ κλειστά
είναι σχολεία και δημόσιες επιχειρήσεις . Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια ενώ τα  νοσοκομεία λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι μηχανικοί, δικηγόροι, φαρμακοποιοί,  εισαγγελείς ενώ απεργούν τραπεζοϋπάλληλοι και εργαζόμενοι στους δήμους.

Στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τη μία μετά το μεσημέρι κάνουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με τις αεροπορικές εταιρείες να έχουν ήδη ανακοινώσει  τις ακυρώσεις πτήσεων Olympic Air ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται 11 πτήσεις και
ακόμη 20 αλλάζουν ώρα αναχώρησης, ενώ από την Aegean Airlines έγινε γνωστό ότι  ακυρώνονται 2 πτήσεις και ακόμη 11 αλλάζουν ώρα αναχώρησης.

Αύριο Τετάρτη, το  μετρό και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της  βάρδιας έως τις 15.00 το μεσημέρι.

48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες άρχισε από το βράδυ της Δευτέρας η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Όπως  αναφέρει σε ανακοίνωσή της, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν έως ότου αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τα νέα μέτρα.

Αύριο τετάρτη έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ  στις 5.00 το απόγευμα στο Σύνταγμα και την
ίδια ώρα συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.