“Εθνική υπόθεση η οικονομία” λέει ο Σταύρος Μαλάς

«Η υπόθεση της οικονομίας είναι εθνική υπόθεση και πρέπει όλοι ενωμένοι να δώσουμε τη μάχη, έτσι ώστε να πετύχουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη χρηματοδότηση του δημόσιου χρέους, αλλά και για τις τράπεζες», είπε ο υποψήφιος για την προεδρία Σταύρος Μαλάς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Η διαπραγμάτευση με την Τρόικα είναι εμπιστευτική, πρόσθεσε ο κ. Μαλάς … «έχει λεχθεί πάρα πολλές φορές ότι ήδη έχει γίνει μια διαπραγμάτευση με την Τρόικα μέσω πολλαπλών επικοινωνιών. Τώρα που βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο αυτής της συζήτησης δεν είναι πολύ υποβοηθητικό να λέμε ότι υπάρχει καθυστέρηση. Τελικά με ποιου το μέρος είμαστε; Με το μέρος της κυπριακής κοινωνίας ή της Τρόικα; Αυτό πρέπει να το αποφασίσουμε», τόνισε σε ερώτηση για το ποιος ευθύνεται για την καθυστέρηση άφιξης της τρόικας στην Κύπρο.

Είναι μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων  να συνδιαμορφώσουν και να συνδιαχειριστούν το Μνημόνιο… «διότι η υπόθεση Μνημόνιο δεν θα λήξει το Φεβρουάριο, όποτε και αν αποφασιστεί θα έχει αποτέλεσμα για τα επόμενα χρόνια», κατέληξε ο κ. Μαλάς.