” Το ΔΗΚΟ δεν έχει την πολυτέλεια να διώχνει στελέχη και ψηφοφόρους”

Tη διαφωνία του με τη διαγραφή μελών και στελεχών του ΔΗΚΟ διατύπωσε σήμερα ο βουλευτής και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα ως ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι ορίστηκε ημερομηνία για το εκλογικό συνέδριο.

Είπε παράλληλα ότι δεν προτίθεται να δώσει συνέχεια σε οποιεσδήποτε διαφωνίες και πικρίες έχουν εκφραστεί για τον ίδιο ή άλλα στελέχη του Κόμματος.

Κληθείς να σχολιάσει σημερινή δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΚΟ και πληροφορίες για αναφορές του Προέδρου του ΔΗΚΟ ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος δημιουργεί διπολισμό μέσα στο Κόμμα και έχει βλέψεις μόνο για την προεδρία του Κόμματος, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι διαφωνεί με τις διαγραφές μελών «και ως θέμα αρχής και ως θέμα διαδικασίας. Θεωρώ ότι αυτή τη δύσκολη περίοδο, μετά από τις αποφάσεις που αναγκάστηκε να πάρει το ΔΗΚΟ δεν έχουμε την πολυτέλεια ούτε να διώχνουμε στελέχη, ούτε ψηφοφόρους από το Κόμμα».

Υπέδειξε ότι «θα πρέπει να προχωρήσουμε μονιασμένα και με συλλογικότητα στο να αντιμετωπίσουμε τις πελώριες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας αυτή τη στιγμή».

Θεωρώ, συνέχισε, «ως ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι έχει οριστεί ημερομηνία για το εκλογικό συνέδριο του Κόμματος και καλώ τους φίλους και τους οπαδούς του ΔΗΚΟ να συμμετάσχουν μαζικά σε αυτές τις δημοκρατικές διαδικασίες ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί ενωμένοι να βγάλουμε τη χώρα μας από τα σημερινά αδιέξοδα».

Την ίδια ώρα είπε ότι δεν έχει την πρόθεση να δώσει συνέχεια «σε οποιαδήποτε διαφωνία, πικρία, επίκριση είτε προς το άτομο μου, είτε προς οποιοδήποτε άλλο στέλεχος».

Ανέφερε ακόμα ότι αυτή «είναι η ώρα της ενότητας» και ότι η δική του υποψηφιότητα για την προεδρία του ΔΗΚΟ έχει ως στόχο «να ενώσουμε το Κόμμα και να προχωρήσουμε μπροστά».

Σε ό,τι αφορά το θέμα των μητρώων ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως «δεν πρέπει να αφαιρεθεί το δικαίωμα ψήφου από κανένα φίλο, οπαδό ή και μέλος του Κόμματος».

Διατύπωσε την άποψη ότι το ΔΗΚΟ πρέπει να προσπαθήσει να κερδίσει τους δυσαρεστημένους και όχι να τους διώξει. «Δεν θα πρέπει να είναι η πρόθεσή μας το ΔΗΚΟ να γίνει ένα κλειστό κλαμπ, αλλά θα πρέπει να ανοίξουμε τις πόρτες, να διευρύνουμε ακριβώς και τους στόχους, αλλά και τη μεγάλη οικογένεια που λέγεται ΔΗΚΟ και να προσπαθήσουμε να φέρουμε τον κόσμο κοντά μας» είπε, προσθέτοντας πως εάν διαπιστωθεί ότι κάποιοι επιθυμούν να αποχωρήσουν από το ΔΗΚΟ «φυσικά δεν θα τους κρατήσουμε στο Κόμμα με το ζόρι».

Αλλά, συνέχισε, ενδεχομένως να εγείρονται πάρα πολλά ερωτηματικά, «εάν οργανωμένα επιδιώξουμε να διαγράψουμε κόσμο για να τους αφαιρέσουμε το δικαίωμα της ψήφου παραμονές ενός εκλογικού συνεδρίου».

«Στο τέλος της ημέρας ας καλέσουμε τον κόσμο να έρθει να ψηφίσει και εκείνοι που δεν θα έρθουν να ψηφίσουν ή και που δεν θα ανανεώσουν τις ταυτότητές τους ενδεχομένως να έχουν αποφασίσει ότι θα αποχωρήσουν από το Κόμμα» συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν η εγγραφή μελών παραμονές συνεδρίου δεν έχει κάτι το επιλήψιμο, υπέδειξε ότι η εγγραφή μελών προνοείται στο καταστατικό του Κόμματος και οι εγγραφές τελειώνουν δύο μήνες πριν από το εκλογικό συνέδριο.