Ν.Παπαδόπουλος: Η πρόταση νόμου για αλλαγή σύνθεσης του ΔΣ της ΚΤ δεν προσκρούει στο σύνταγμα

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής οικονομικών επιτροπής Νικόλας Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι η πρόταση νόμου για αλλαγή της σύνθεσης του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου δεν προσκρούει σε οποιεσδήποτε διατάξεις του συντάγματος.

Η συζήτηση για τη συγκεκριμένη πρόταση νόμου,  την οποία κατέθεσαν από κοινού οι βουλευτές Αβέρωφ Νεοφύτου, Νικόλας Παπαδόπουλος,  Δημήτρης Συλλούρης και Γιώργος Περδίκης, συνεχίστηκε κατά τη σημερινή συνεδρία της επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι σκοπός της πρότασης νόμου, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση των τεσσάρων βουλευτών, είναι η καλύτερη και πιο εύρυθμη λειτουργία της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, λόγω και των αυξημένων αρμοδιοτήτων  που προκύπτουν από την εξυγίανση και αναδιάρθρωση του τραπεζικού μας συστήματος, κρίνεται αναγκαίο όπως τα μέλη του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας αυξηθούν από 5 σε 7, εκ των οποίων τα 2 να είναι εκτελεστικοί σύμβουλοι.

Σκοπός, σημειώνεται, είναι να βοηθούν τον εκάστοτε Διοικητή της ΚΤ να επιτελεί πιο αποτελεσματικά τον εποπτικό του ρόλο ένεκα και των αυξημένων αρμοδιοτήτων και του αυξημένου όγκου εργασίας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «σήμερα είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τις απόψεις της νομικής υπηρεσίας η οποία μας είπε ότι αυτή η πρόταση νόμου δεν προσκρούει σε οποιεσδήποτε διατάξεις του συντάγματος ούτε και θεωρεί ότι υπάρχουν οποιαδήποτε νομικά κωλύματα σε ότι αφορά την προτεινόμενη αλλαγή της σύνθεσης του ΔΣ της ΚΤ».

«Επίσης διαφαίνεται και ένα ευρύτερο πνεύμα κατανόησης και συνεργασίας και από πλευράς της Κεντρικής Τράπεζας στο ότι σε εσωτερικά λειτουργικά ζητήματα θα είναι καλύτερο να υπάρχει περισσότερη στήριξη προς τον Διοικητή της ΚΤ και τουλάχιστον αυτό που ακούσαμε σήμερα είναι ότι δεν υπάρχει τόσο μεγάλη αντίδραση στο να αναβαθμιστεί ο ρόλος του ΔΣ της ΚΤ», πρόσθεσε.

Είπε, ότι «όλες οι πλευρές θα επανεξετάσουν τις θέσεις της νομικής υπηρεσίας. ο κ. Λαζάρου εκ μέρους της νομικής υπηρεσίας έχει προτείνει κάποιες τροπολογίες επί της πρότασης νόμου», είπε.

Πρόσθεσε ότι «θα υιοθετηθούν όλες (οι τροπολογίες) στην ολότητα τους και ελπίζουμε ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μια πρόταση η οποία θα τύχει της ομόφωνης έγκρισης και υποστήριξης των κοινοβουλευτικών ομάδων».

Είπε ότι « σε μεταγενέστερο στάδιο όλες οι κοινοβουλευτικές ομάδες θα διατυπώσουν τις δικές τους θέσεις».

Σχολιάζοντας την ανησυχία του Διοικητή της Κεντρικής τράπεζας ως προς την πρόταση, ο κ. Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επηρεαστεί η διακριτική ευχέρεια του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας να καθορίζει τη νομισματική πολιτική ούτε και ο εποπτικός έλεγχος του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Κύπρου.

«Δεν είναι αυτή η πρόθεση των κοινοβουλευτικών ομάδων που έχουν καταθέσει τη συγκεκριμένη πρόταση νόμου. Η πρόταση αφορά τη εσωτερική, διοικητική λειτουργία της ΚΤ και με κανένα τρόπο δεν επιθυμούμε να μειώσουμε ή να περιορίσουμε τη διακριτική ευχέρεια ή να αλλάξουμε με οποιοδήποτε τρόπο τα καθήκοντα του Διοικητή της ΚΤ που έχουν να κάμουν είτε με τη νομισματική πολιτική είτε με την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος», πρόσθεσε.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου, ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι η ΕΚΤ δεν έχει οποιαδήποτε ένσταση ως προς την πρόταση «διότι δεν υπάρχει καμία επέμβαση ή παρεμπόδιση στη λειτουργία της Κεντρικής Τράπεζας ως ανεξάρτητου θεσμού».

Τουναντίον, είπε, με αυτή την πρόταση εισάγονται ρυθμίσεις που είχαν κριθεί απαραίτητες στο παρελθόν και η απουσία τους δημιουργούσε τεράστια ελλείμματα όπως είναι η διαδικασία ενός εσωτερικού ελέγχου μέσω του ΔΣ της τράπεζας.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάμπος Παπαγεωργίου εξέφρασε τη διαφωνία του ΑΚΕΛ με την πρόταση, προσθέτοντας ότι «η του ενός ανδρός αρχή δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να διοικείται η Κεντρική Τράπεζα. Η λύση όμως στο πρόβλημα αυτό δεν είναι η κομματική ποδηγέτηση.

Όπως είπε « η πρόταση νόμου περιλαμβάνει κάποιες πρόνοιες οι οποίες είναι θετικές, όπως τη δημιουργία επιτροπής ελέγχου και τη συλλογικότητα στις σημαντικές αποφάσεις. Κατά κύριο λόγο όμως, αποβλέπει στην εργοδότηση δύο εκτελεστικών συμβούλων χωρίς να προσδιορίζει τι ακριβώς θα κάνουν.