Ν.Κουτσού: Παταγώδης αποτυχία η απόφαση – Ο πρόεδρος No1 “Yes Man”

O Βουλευτής Αμμοχώστου  Νίκος Κουτσού, προχώρησε σε δήλωση σχετικά με την απόφαση για την διάσωσή της Κύπρου στο Eurogroup.

Συγκεκριμένα χαρακτήρισε την απόφαση του κουρέματος των κυπριακών καταθέσεων ώς: “Παταγώδη αποτυχία και θα επιφέρει κοινωνικοοικονομικό όλεθρο στην Κύπρο”.

Ενώ αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε: “Η αποδοχή της από τον κ. Αναστασιάδη τον αναγορεύει ως τον υπ’ αριθμό 1 «Υes Man» του κυπριακού πολιτικού συστήματος και τον πατριάρχη των υποχωρήσεων της σύγχρονης πολιτικής ζωής”.

Επιπλέον διερωτάται: “Πού είναι οι ευρωπαϊκές γνωριμίες που διατυμπάνιζε ο κ. Αναστασιάδης; Πού είναι αυτοί που παρέστησαν στη φιέστα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Κύπρο; Μήπως τον βοήθησαν να εκλεγεί γιατί ήξεραν ότι θα συγκατανεύσει στις απαιτήσεις τους; Πού είναι οι διαβεβαιώσεις που έδινε πριν και μετά τις εκλογές; Μόλις προχθές δήλωνε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν καταστροφική. Δυστυχώς ο κ. Αναστασιάδης μέσα σε λίγες εβδομάδες αθέτησε τις δεσμεύσεις του”.

Καταλήγωντας πως: “Ο κ. Αναστασιάδης απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι εύκολο να είναι αρεστός στους Ευρωπαίους, δύσκολο όμως είναι να είναι σεβαστός και να προασπίζεται τα συμφέροντα του τόπου του”.

Τέλος ο βουλευτής Αμμοχώστου επισημαίνει πως: “Το μνημόνιο ακόμη να συμφωνηθεί, άρα είναι ανοικτά και μέτρα όπως ιδιωτικοποιήσεις και άλλες επαχθείς πρόνοιες.Η Κυπριακή βουλή οφείλει να πει όχι σε αυτή την απόφαση αυτοκτονίας του τόπου. Καλούμε τους πολίτες να αντισταθούν με κάθε τρόπο στα μέτρα και να εκφράσουν στο κοινοβούλιο κατά την ημέρα της ενδεχόμενης ψήφισης των μέτρων, ειρηνικά αλλά δυναμικά, την αντίθεσή τους αυτή.