Ν. Αναστασιάδης: Ας μη χάσουμε την προοπτική να ανακάμψουμε

«Το ορόσημο του Νοεμβρίου έχει χαθεί οριστικά και αυτό που δεν θέλουμε να χαθεί οριστικά είναι η προοπτική να ανακάμψουμε. Όσο καθυστερούμε, τόσο δυσκολότερα θα είναι και τα προβλήματα και τα μέτρα δυσβάσταχτα. Συνεπώς, θα πρέπει όλοι να κάνουν συνείδηση ότι κάθε μέρα που περνά είναι και ένα βαρίδι εις βάρος των εργαζομένων γενικότερα και του λαού ευρύτερα», είπε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας σε νέους σε καφετέρια στη Λάρνακα.

Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι βρίσκεται σταθερά πρώτος στις δημοσκοπήσεις. Παρουσιάζεται, είπε «μια συνεχής αυξητική τάση στη στήριξη της υποψηφιότητας μου, αλλά την ίδια ώρα να πω ότι αποτυπώνεται απλά η τάση της στιγμής. Χρειάζεται μέχρι τέλους εγρήγορση, δουλειά και όχι έπαρση και αλαζονεία».

Στον ελεύθερο διάλογό του με τους νέους ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, μοιράστηκε την αγωνία τους για το αύριο. .. «προκαλεί πραγματικά ένα βάρος σε όλους μας να ακούς νέους να αγωνιούν για το μέλλον τους και ιδιαίτερα να αντιμετωπίζουν με αβεβαιότητα το ενδεχόμενο εργοδότησης και πώς και πότε θα γίνει». Χρειάζεται όραμα, τόνισε ο κ. Αναστασιάδης, χρειάζονται επενδύσεις για νέες θέσεις εργασίας. «Αυτή θα είναι και η προτεραιότητά μας»

Για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας με αλλεπάλληλες αντιφατικές ανακοινώσεις μεταξύ κυβέρνησης και πρακτορείων για την άφιξη της τρόικας,  ο κ. Αναστασιάδης εκτίμησε ότι δεν είναι «αλαλούμ των πρακτορείων, είναι αλαλούμ εκείνων που το δημιουργούν, ως αποτέλεσμα αντιφατικών δηλώσεων και δεν νομίζω να είναι κάτι που θα πρέπει να συνεχιστεί. Επαναλαμβάνω, χρειάζεται σοβαρότητα και συνειδητοποίηση της κρίσης που περνούμε».