Ν.Έρογλου: Συζήτησε με τον Α.Ντάουερ τη επίλυση του Κυπριακού

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, συναντήθηκε με τον ειδικό σύμβουλο των Ηνωμένων Εθνών, Αλεξάντερ Ντάουερ, με τον οποίο συζητήθηκε το θέμα της επίλυσης του Κυπριακού, σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που ετοίμασε η τουρκική πλευρά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της “προεδρίας” των κατεχόμενων, έπειτα από την συνάντηση τους, χαρακτηρίστηκε ως μία χρήσιμη χρήσιμη συνάντηση όπου συζητήθηκαν τρόποι επανέναρξης της διαδικασίας του διαλόγου, καθώς και άλλα θέματα που σχετίζονται με το Κυπριακό.

Ενώ τα τουρκοκυπριακά μέσα επισημαίνουν το γεγονός πως μόλις χθες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε στον Ν.Έρογλου, όπου εκφράζει τις ευχαριστίες για τις ευχές του Έρογλου για την ανάληψη των καθηκόντων του ενώ απαντά και στην πρόσκληση για συνάντηση.

Ενώ στην ανακοίνωση αυτή αναφέρονται και στις δυσκολίες του νέου Προέδρου, λόγω της οικονομικής κατάστασης και εκφράζεται η ευχή τα προβλήματα αυτά να ξεπεραστούν σύντομα, αλλά και να υπάρξει σύντομα η συνάντηση των δύο για να συζητηθεί ο οδικός χάρτης για το Κυπριακό και τρόποι για να υπάρξει πρόοδος στο Κυπριακό.

Τέλος σημειώνεται πως ο Αλεξάντερ Ντάουνερ θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διευθετήσεις προς το σκοπό αυτό τις επόμενες βδομάδες και πως η τουρκοκυπριακή πλευρά σε συνεργασία με την Τουρκία,θα συνεχίσει την “εποικοδομητική” της στάση ώστε να βρεθεί λύση το συντομότερο.