Ντ. Μπακογιάννη: “Η Μέρκελ χρωστάει στην Ελλάδα προγράμματα χρηματοδότησης”

“Η Μέρκελ χρωστά σε αυτή τη χώρα να αναγγείλει συγκεκριμένα προγράμματα χρηματοδότησης επιχειρήσεων”, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας ότι η ανεργία θα καταπολεμηθεί από την ανάπτυξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ η πρώην υπουργός χαρακτήρισε θετικό γεγονός την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, δίνοντας μάλιστα εύσημα στον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα, αλλά έσπευσε να τονίσει ότι δεν τελείωσε η προσπάθεια.

Μάλιστα, προς αυτή την κατεύθυνση, υπογράμμισε την ανάγκη η χώρα να αποκτήσει «εντός του έτους» νέο φορολογικό σύστημα.

«Να μην φοβηθούμε να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο, αλλά και αλλαγής των φορολογικών συντελεστών» εξήγησε.

Για την υπόθεση Μπαλτάκου επανέλαβε ότι ήταν μια λάθος επιλογή του κ. Σαμαρά, «την οποία πληρώσαμε όλοι».

Αναφερόμενη στις ευρωκλογές ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποψηφία, ενώ στα περί μετάβασής της στην Κομισιόν, είπε: «όχι, δεν έχω κάποιο νέο για αυτό και δεν είναι αυτή η ώρα».

Σχετικά με τη σταυροδοσία στις ευρωεκλογές εξέφρασε επιφυλάξεις, λέγοντας ότι έπρεπε να γίνει μεγαλύτερη συζήτηση για το θέμα. «Η Μαριέτα Γιαννάκου έχει δίκιο, οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν ευθύνες» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση υπογράμμισε την ανάγκη οι πολίτες να επιλέξουν υπεύθυνα κόμματα, καθώς η επόμενη Ευρωβουλή έχει αυξημένες αρμοδιότητες.

Σε ερώτηση για το αν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών πρέπει να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, τάχθηκε κατά ενός τέτοιου ενδεχόμενου, λέγοντας ότι η χώρα αυτή τη στιγμή δεν έχει ανάγκη από νέα εκλογική αναμέτρηση.

«Οι απανωτές εκλογές το 2012 μάς στοίχησαν 1,5 χρόνο πόνο παραπάνω. Μπορεί σε αυτό το θέμα να έχει δίκιο ο Γιώργος Παπανδρέου. Έχει σε τόσα άλλα άδικο, που μπορεί σε αυτό να έχει δίκιο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το ποιον θα ψηφίσει στον Δήμο Αθηναίων, απάντησε ότι θα ψηφίσει «όποιος κάθε Αθηναίος, με βάση τα πρόσωπα και την αυτοδιοικητική τους παρουσία».