Νουρής: ΜΚΟ και δικηγόροι «θησαυρίζουν» από παράτυπους μετανάστες

Ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΡΙΚ για το μεταναστευτικό και τα πρόσφατα επεισόδια στο Πουρνάρα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις προσπάθειες αναχαίτησης νεών μεταναστευτικών ροών μέσω  μαζικής αποστολής SMS σε διάφορες ασιατικές γλώσσες.

Ο υπουργός αποκάλυψε επίσης ότι στο μικροσκόπιο έχουν μπει κάποιες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αλλά και δικηγόροι οι οποίοι εκμεταλλεύονται το μεταναστευτικό για να πλουτίσουν.

Για τις ομάδες που προκαλούν επεισόδια έξω από Κέντρα Υποδοχής ο υπουργός ανέφερε ότι είναι οι ίδιοι που πριν από λίγες εβδομάδες ήταν στα οδοφράγματα.

Ταυτόχρονα ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής ξεσπάθωσε με αυτούς που καλούν την Κυπριακή Κυβέρνηση να συνεργαστεί με την “Τουρκοκυπριακή Διοίκηση” όπως αποκαλούν το ψευδοκράτος για να εισέλθουν στις ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές, όσοι μετανάστες έμειναν εκτός λόγω κορονοϊού.

Παράλληλα ερωτηθείς γι΄ αυτούς που προκαλούν επεισόδια έξω από Κέντρα Υποδοχής ο κ. Νουρής ανέφερε πως είναι οι ίδιοι άνθρωποι που βρέθηκαν στο οδόφραγμα της Οδού Λήδρας πριν από μερικές εβδομάδες όταν η Κυπριακή δημοκρατία έκλεισε κάποια οδοφράγματα για λόγους υγείας και προκάλεσαν επεισόδια.

Αυτοί οι άνθρωποι πρόσθεσε οι οποίοι δεν διαμαρτυρήθηκαν όταν το κατοχικό καθεστώς προχώρησε με το καθολικό κλείσιμο των οδοφραγμάτων.

Παραθέτοντας αριθμούς που αποδεικνύουν ότι η Κύπρος έχει κατά κεφαλήν τους περισσότερους μετανάστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τριπλάσιους ακόμη και από τις χώρες πρώτης γραμμής όπως Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Μάλτα, ο υπουργός διερωτήθηκε εάν αυτοί που τον στοχοποιούν δεν ανησυχούν για το μέλλον της πατρίδας.

Ο κ. Νουρής είπε ότι η Κύπρος είναι υποχρεωμένη να προσφέρει άσυλο σε πρόσφυγες και απροστάτευτα παιδιά, από εκεί και πέρα όμως έθεσε όρια.

Ενώπιον της Βουλής βρίσκονται 7 νομοσχέδια που αφορούν το μεταναστευτικό και θα λύνουν τα χέρια των Αρχών. Σήμερα, στην επιτροπή Νομικών της Βουλής συζητήθηκαν τρία νομοσχέδια τα οποία αφορούν το καρκίνωμα των εικονικών γάμων. ​

Η Κύπρος βρίσκεται αντιμέτωπη με δίκτυο παραπληροφόρησης που έχουν κτίσει διακινητές στην Τουρκία και ετοιμάζεται να απαντήσει χρησιμοποιώντας την τεχνολογία.

Ο υπουργός Εσωτερικών έδωσε ήδη οδηγίες και ετοιμάζεται η υποδομή για μαζικές αποστολές sms σε ξένα κινητά που βρίσκονται κοντά στην περιοχή της Κύπρου. Θα αποτρέπουν τους επίδοξους μετανάστες αποκαλύπτοντας τις πλεκτάνες των κάθε λογής διακινητών.

Τα μηνύματα θα είναι μεταξύ άλλων στην αγγλική, γαλλική, αραβική, Παντζάμπι/Ουρντού, Φαρσί, Παστού και Μπενγάλι.

Πηγή: RIKnews