Νορβηγία: Γάμος 12χρονης με 37χρονο

«Γεια σας, είμαι η Θέα» γράφει η 12χρονη στο blog που έφτιαξε για να δημοσιοποιήσει τον γάμο της και την προετοιμασία του. Ο γάμος του AAπρώτου παιδιού στη Νορβηγία ωστόσο δεν ήταν αληθινός.

Επρόκειτο για μια επιτυχημένη καμπάνια, που ξεσήκωσε περισσότερους από μισό εκατομμύριο αναγνώστες που εκδήλωσαν με κάθε τρόπο τον αποτροπιασμό τους για τους γάμους παιδιών.

«Με λένε Θέα, είμαι 12 ετών και αυτό το Σάββατο σχεδιάζω να παντρευτώ τον 37χρονο αρραβωνιαστικό μου, Γκιρ» έγραφε η μικρή στο διαδίκτυο και αναρτούσε πλήθος φωτογραφιών από την προετοιμασία αλλά και το νυφικό που είχε διαλέξει.

Η ιστορία συγκλόνισε και αυτός ακριβώς ήταν ο σκοπός της. Η εκστρατεία της φιλανθρωπικής οργάνωσης Plan International είχε στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα 39.000 παιδιά που εξαναγκάζονται να παντρευτούν, σε διάφορα μέρη του πλανήτη, κάθε μέρα.

Ο φιλανθρωπικός οργανισμός ελπίζει με αυτό τον τρόπο οι πολίτες να κινητοποιηθούν ενάντια στον γάμο παιδιών με κάθε τρόπο. Μπορείτε να δείτε και να συμμετάσχετε στην καμπάνια της οργάνωσης στο #FaceUP.

BB