Νομικά κατά της εφημερίδας “Πολίτης” στρέφεται ο Γιώργος Λιλλήκας

Εντολή να κινηθούν νομικά εναντίον της εφημερίδας «Πολίτης» έδωσε ο υποψήφιος Γιώργος Λιλλήκας στους νομικούς του συμβούλους.

Το Κεντρικό Εκλογικό Επιτελείο του υποψήφιου μιλάει για τακτική λάσπης από την εφημερίδα εναντίον του με «δημοσιεύματα αβάσιμα, ατεκμηρίωτα και ψευδή» και “λιβελογραφήματα που μοναδικό στόχο έχουν να πλήξουν την πρωτοφανή δυναμική της υποψηφιότητας του Γιώργου Λιλλήκα…τα δημοσιεύματα του ‘Πολίτη’ πηγάζουν από την ανησυχία τους ότι ο Γιώργος Λιλλήκας θα περάσει στο δεύτερο γύρο και θα κερδίσει τον Νίκο Αναστασιάδη”.

Η εφημερίδα, προστίθεται στην ανακοίνωση, «έχει απολογηθεί μέχρι σήμερα τρεις φορές ενώπιον του Δικαστηρίου για παρόμοια λιβελογραφήματα εναντίον του κ. Λιλλήκα ενώ είναι γνωστή η τακτική της εφημερίδας ‘Πολίτης’ να καταφεύγει σε λάσπη κατά του Γιώργου Λιλλήκα όποτε πλησιάζουν εκλογές».

Προσθέτει ότι «την ίδια τακτική ακολούθησε η εφημερίδα ‘Πολίτης’ το 2001, όταν ο κ. Λιλλήκας ήταν υποψήφιος βουλευτής και σε όλες τις περιπτώσεις η εφημερίδα ‘Πολίτης’ απολογήθηκε και ο Γιώργος Λιλλήκας δικαιώθηκε».