Νικόλας Παπαδόπουλος: Να ενημερώσει το λαό ο κ. Χριστόφιας ποιο είναι το σχέδιο β΄

Ο Δημήτρης Χριστόφιας πρέπει να προσμετρήσει το εθνικό συμφέρον στη διαπραγμάτευση με την τρόικα και αν θεωρεί ότι δεν εξυπηρετείται το εθνικό συμφέρον με τη σύναψη δανειακής σύμβασης, να ενημερώσει το λαό ποιο είναι το σχέδιο Β΄.

Τη δήλωσε έκανε ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ και πρόεδρος  της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής Νικόλας Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να συμπεριφερθεί με υπευθυνότητα και έχοντας γνώμονα το εθνικό και όχι το κομματικό συμφέρον.

Για να εκταμιευθεί η πρώτη δόση του δανείου μετά από κατάληξη σε δανειακή σύμβαση θα πρέπει να εγκριθεί ο Κρατικός Προϋπολογισμός με τα μέτρα του μνημονίου, τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ως προς τις συνοπτικές διαδικασίες με τις οποίες θα συζητηθεί από τη Βουλή ο Κρατικός Προϋπολογισμός, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «δεν μπορούμε να μην κατανοούμε ότι δεν έχουμε πολλές επιλογές σε ό,τι αφορά την έγκριση του Προϋπολογισμού μέσα σε μια συγκεκριμένη προθεσμία, ώστε να μπορέσει να εκταμιευθεί η πρώτη δόση της δανειακής σε περίπτωση που υπάρξει κατάληξη. Και πρόσθεσε ότι  «αυτοί που ισχυρίζονται ότι δεν πρέπει να ψηφίσουμε τον Προϋπολογισμό, του οποίου η ψήφιση αποτελεί προϋπόθεση για την αποδέσμευση μιας δόσης σε περίπτωση συνομολόγησης μιας σύμβασης, θα πρέπει να απαντήσουν πού θα βρούμε τα χρήματα να πληρώσουμε τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, τους συνταξιούχους, τα φάρμακα στα νοσοκομεία και τις δαπάνες για τα λειτουργικά έξοδα του κράτους».