Νικόλας: Ο ΠτΔ ομολόγησε την αποτυχία της πολιτικής που έχει εφαρμοστεί στο κυπριακό

Ο κ. Αναστασιάδης ξεκάθαρα ομολόγησε την αποτυχία της πολιτικής που έχει εφαρμοστεί στο κυπριακό τα τελευταία δέκα χρόνια δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος αναφερόμενος στη διάσκεψη τύπου του Προέδρου.

Δυστυχώς, κανένα από τα ερωτήματα που το Δημοκρατικό Κόμμα έθεσε, με σημείωμα του στο Εθνικό Συμβούλιο, δεν απάντησε συγκεκριμένα και ρητά ψες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στη δημοσιογραφική του διάσκεψη.

Ο ασαφής όρος της «αποκεντρωμένης ομοσπονδίας» ακόμη δεν έχει επεξηγηθεί.

Όμως, ψες ο κ. Αναστασιάδης ξεκάθαρα ομολόγησε την αποτυχία της πολιτικής που έχει εφαρμοστεί στο κυπριακό τα τελευταία δέκα χρόνια.

Σε αυτή τη διαπίστωση συμφωνούμε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όμως, τα αδιέξοδα στο κυπριακό δεν θα επιλυθούν με προτάσεις χειρότερες από τις ήδη υφιστάμενες αρνητικές προτάσεις.

Δεν έχουμε ακόμη καταλάβει πως η λεγόμενη «αποτελεσματική συμμετοχή», (τα ΒΕΤΟ δηλαδή σε κάθε απόφαση) που επιζητεί η τουρκική πλευρά, θα αναιρεθεί με την «αποκεντρωμένη ομοσπονδία».

Εξακολουθούμε να αναμένουμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να ξεκαθαρίσει την πρόταση του για «αποκεντρωμένη ομοσπονδία».

Αναμένουμε επίσης να ακούσουμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει στο κυπριακό για να βγούμε από τα σημερινά αδιέξοδα.