Νικόλας: Απαράδεκτη η δήλωση Αναστασιάδη – Έβαλε την επικεφαλίδα εγκατάλειψης της Εθνικής Φρουράς

«Ο Αναστασιάδης έβαλε την επικεφαλίδα της πολιτικής εγκατάλειψης της Εθνικής Φρουράς, που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια», τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Η δήλωση του κυρίου Αναστασιάδη για την Άμυνα, είναι απαράδεκτη και προσβάλλει όλους όσοι έχουν θυσιαστεί προασπιζόμενοι τη Δημοκρατία και την Ελευθερία.

Δυστυχώς αποτελεί την επικεφαλίδα της πολιτικής εγκατάλειψης και υποβάθμισης της Εθνικής Φρουράς την οποία ο ίδιος και η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ ακολουθούν τα τελευταία χρόνια.

Η τραγική ειρωνεία είναι πως τέτοιες δηλώσεις, αποθρασύνουν την Τουρκία και αυξάνουν τις πιθανότητες της κλιμάκωσης, καθώς η Άγκυρα, τις εκλαμβάνει ως απόδειξη της επιτυχίας της πολιτικής του εκφοβισμού που προωθεί.

Αντίθετα για εμάς στο Δημοκρατικό Κόμμα, η σταδιακή αναβάθμιση της Άμυνας και η ανάγκη αποτρεπτικών μηχανισμών, αποτελούν απαραίτητα στοιχεία ενίσχυσης της ΚΔ.

Από το 2017, με τη Νέα Στρατηγική, προτείνουμε την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας μας.

Άλλωστε, ακόμα και αν δεν υπήρχε η τουρκική κατοχή και η τουρκική επιθετικότητα, είναι αδιανόητο μια νησιωτική χώρα, όπως η Κύπρος, με ΑΟΖ και ενεργειακούς πόρους, να μην έχει τη δυνατότητα στοιχειώδους προστασίας και φύλαξης του χώρου της.