Νικόλας: Αιτητής της παρανομίας το γραφείο Αναστασιάδη

«Αιτητής της παρανομίας το γραφείο Αναστασιάδη. Επικυρωτής της παρανομίας το Υπουργικό Συμβούλιο Αναστασιάδη.», τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Η περίπτωση με τα παράνομα διαβατήρια της μαρίνας της Αγίας Νάπας δεν είναι σαν τις άλλες. Αυτή είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται η άμεση και ξεκάθαρη διασύνδεση και εμπλοκή του δικηγορικού γραφείου «Νίκος Αναστασιάδης» μαζί με το Υπουργικό Συμβούλιο του Νίκου Αναστασιάδη, σε μία τεράστια και σκανδαλώδη παρανομία.

Αιτητής της παρανομίας, το δικηγορικό γραφείο Αναστασιάδη.

Επικυρωτής της παρανομίας, το Υπουργικό Συμβούλιο Αναστασιάδη.

Ο Υπουργός Εσωτερικών παραδέχθηκε σήμερα στο 3ο πρόγραμμα του ΡΙΚ την παρανομία, καθώς παραδέχθηκε ότι

«…όντως τα επίμαχα 5 διαβατήρια δεν πληρούσαν τα κριτήρια αλλά το ΥΣ τα ενέκρινε…» διότι «τους…το ζήτησε το Υπουργείο Οικονομικών».  

Αυτό που παρέλειψε να πει ο Υπουργός Εσωτερικών, ήταν ότι το Υπουργικό Συμβούλιο είχε απωλέσει τη διακριτική ευχέρεια να εκδίδει διαβατήρια για λόγους «δημοσίου συμφέροντος», καθώς η Βουλή είχε ήδη ψηφίσει τους σχετικούς κανονισμούς που απάλειψαν αυτή την ευχέρεια.

Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ προχώρησε στην έγκριση αυτών των παράνομων πολιτογραφήσεων, γνωρίζοντας πως η Βουλή των Αντιπροσώπων τους είχε αφαιρέσει αυτή την αρμοδιότητα.

Η παρανομία επομένως σε αυτές τις περιπτώσεις είναι εξόφθαλμη.

Και υπενθυμίζουμε πως οι Υπουργοί δεν έχουν ασυλία για δικές τους ποινικές ευθύνες.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα αναμένουμε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας, θα κινηθεί άμεσα για τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών που προκύπτουν.