Νικολάου: Ουδείς κινδυνεύει στις Κεντρικές Φυλακές

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, σε ανακοίνωση του όπου απαντά σε δηλώσεις που αφορούν το θέμα μεταφοράς του  Βέργα σε χώρο εκτός των Κεντρικών Φυλακών για λόγους προστασίας της σωματικής του ακεραιότητας, αναφέρει ότι το επίπεδο ασφαλείας εντός των Κεντρικών Φυλακών διατηρείται σε πολύ υψηλά επίπεδα και δεν απειλείται η ζωή οποιουδήποτε εκ των κρατουμένων.

Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός, σημειώνεται, ότι στο χώρο των Φυλακών φιλοξενούνται και συνυπάρχουν κατάδικοι που τους χωρίζουν σοβαρά ποινικά αδικήματα, όπως είναι η απόπειρα φόνου, χωρίς να δημιουργείται οποιοδήποτε πρόβλημα και χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του οποιουδήποτε κρατουμένου.

“Ο κ. Βέργας εντάχθηκε σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων για τους λόγους που έκριναν ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας στο πλαίσιο του Νόμου και αυτοί δεν μπορεί να συνδέονται με το επίπεδο ασφάλειας των Φυλακών. Οι οποιεσδήποτε απειλές εναντίον του κ. Βέργα δεν μπορούν να εκλαμβάνονται ως δεδομένη απειλή για την ασφάλειά του εντός των Φυλακών, χωρίς προηγουμένως να διερευνηθούν και αξιολογηθούν στο πλαίσιο λειτουργίας του συστήματος ασφαλείας των Φυλακών”, προστίθεται.

Περαιτέρω, σημειώνεται πως οι ισχυρισμοί ότι στις Φυλακές εξακολουθούν να υπάρχουν μηχανισμοί ελέγχου και επιρροής είναι αβάσιμοι και απαράδεκτα εγείρονται για σκοπούς αμφισβήτησης της ασφάλειας στο χώρο αυτό.

Τέλος, διευκρινίζεται ότι τόσο το Υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και το Τμήμα Φυλακών δεν έτυχαν ενημέρωσης για τις ισχυριζόμενες απειλές που δέχτηκε ο κ. Βέργας και τους λόγους για τους οποίους εντάχθηκε στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.