Νικολάου: Η ΚΟΠ να αναλογιστεί τις ευθύνες της για τα έκτροπα

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο  Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου κάλεσε την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου  να αναλογιστεί τις δικές της ευθύνες και τα αίτια που οδηγούν σε φαινόμενα όπως αυτό του εμπρησμού του οχήματος που χρησιμοποιούσε διαιτητής, χωρίς να απορρίπτει τη θέση ότι η πολιτεία και η Αστυνομία φέρουν ευθύνη για διερεύνηση των αδικημάτων και προσαγωγή των παραβατών ενώπιον της δικαιοσύνης.

Σε ερώτησξ  αναφορικά με τη συνάντηση που ζήτησαν οι διαιτητές, ανέφερε ότι παρέλαβε στις 10 Μαρτίου επιστολή με την οποία ζητείται συνάντηση, αλλά λόγω απουσίας του στο εξωτερικό η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαρτίου.

Τονίζοντας ότι το περιστατικό της νύχτας της Δευτέρας είναι καταδικαστέο, πρόσθεσε πως έγινε πολύς λόγος χθες και επιρρίπτονται ευθύνες στις πολιτειακές αρχές. Προσθέτοντας ότι αναγνωρίζονται οι ευθύνες και υποχρέωση της Αστυνομίας για διερεύνηση, αλλά επεσήμανε δεν πρέπει να παραγνωρίζονται τα αίτια που προκαλούν τα καταδικαστέα φαινόμενα.

Πρόσθεσε ότι θα πρέπει οι αρχές τις ομοσπονδίας να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, επισημαίνοντας ότι οι δηλώσεις και αντιδηλώσεις των παραγόντων των σωματείων πιθανόν να αποτελούν την αιτία αυτών των φαινομένων.

Περαιτέρω κάλεσε την ομοσπονδία να επανεξετάσει εάν οι ποινές για τις δηλώσεις που γίνονται είναι αποτρεπτικές, και ανέφερε πως κάποιοι “δεν έχουν συνειδητοποιήσει τις ευθύνες τους και το αποτέλεσμα των ενεργειών τους”.

Κληθείς να σχολιάσει θέσεις που φέρουν τις ποινές να είναι εξοντωτικές, παρατήρησε ότι κάποιοι συνεχίζουν να καταφεύγουν σε αυτού του είδους τις δηλώσεις και διερωτήθηκε γιατί αφού οι ποινές είναι εξοντωτικές οι δηλώσεις συνεχίζονται.