Νιγηρία: Έκλεισαν άντρα σε ψυχιατρείο επειδή δεν πιστεύει στο θεό

Ένας 29χρονος άντρας στη Νιγηρία καταδικάστηκε σε εγκλεισμό σε ψυχιατρείο επειδή δεν πιστεύει στο θεό, παρά την διαβεβαίωση των γιατρών για την καλή του ψυχική υγεία.

Ο Μουμπάρακ Μπάλα κρατείται από τις 13 Ιουνίου σε ψυχιατρείο στην πολιτεία Κάνο παρά τη θέληση του και εξαναγκάζεται να λαμβάνει φαρμακευτική περίθαλψη, σύμφωνα με την ανθρωπιστική οργάνωση Διεθνής Ανθρωπιστική και Ηθική Ένωση.

Ο λόγος που κρατείται αφορά σε «αλλαγή προσωπικότητας», καθώς δήλωσε άθεος παρά το γεγονός ότι μεγάλωσε σε μουσουλμανική οικογένεια.

Όταν ανακοίνωσε τις πεποιθήσεις του στην οικογένειά του εκείνη τον πήγε στο γιατρό ρωτώντας αν το παιδί του είναι ψυχικά άρρωστο.

Ο γιατρός διαβεβαίωσε για την καλή υγεία του άντρα, όμως η οικογένεια φέρεται να επισκέφθηκε και δεύτερο γιατρό, ο οποίος διέγνωσε διαταραχή προσωπικότητας. Η οικογένεια φέρεται να είπε ψέματα στο γιατρό ότι ο γιος τους ισχυριζόταν πως είναι κυβερνήτης.

Ο νεαρός κατάφερε να ενημερώσει για την ακούσια κράτησή του μέσω δημοσιεύσεων σε κοινωνικά δίκτυα από κινητό το οποίο έκλεψε από το χώρο του ψυχιατρείου.

Η ανθρωπιστική οργάνωση ανακοίνωσε ότι δικηγόρος ανέλαβε την περίπτωση του νεαρού.