Νεροπόλεμος σήμερα στη πλατεία Ταξίμ,

Χιλιάδες άτομα αναμένεται να βρεθούν στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης για να παίξουν νεροπόλεμο.

Η διοργάνωση γίνεται από διαμαρτυρόμενες ομάδες Τούρκων μέσω του facebook. Η εκδήλωση θα έχει τίτλο «Εάν δεν έχουν νερό τα ΤΟΜΑ, έχουμε εμείς» και καλεί τον κόσμο να συγκεντρωθεί στην πλατεία με νεροπίστολα, στην πρώτη Παραδοσιακή Γιορτή Νεροπόλεμου, όπως την έχουν ονομάσει.

Μάλιστα, έχουν θέσει ως όριο τα 500 ml νερού, δηλαδή μισό λίτρο, που μπορεί ο καθένας να χρησιμοποιήσει, σημειώνοντας ότι η όλη εκδήλωση θα διαρκέσει 10-15 λεπτά.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια των εργασιών πεζοδρομοποίησης της πλατείας Ταξίμ ένας εκσκαφέας τρύπησε σωλήνα μεταφοράς νερού με αποτέλεσμα να γεμίσει νερό ο σταθμός του μετρό στο Ταξίμ. Φωτογραφίες δείχνουν να έχει σχηματιστεί λίμνη στις ράγες του τρένου και να διακοπεί η διαδρομή προς και από την πλατεία για μια ώρα. Τελικά άνοιξε ο σταθμός του μετρό κοντά στο πάρκο Γκεζί που ήταν κλειστός εδώ και μέρες.

Το πάρκο Γκεζί αναμένεται εντός των επομένων ημερών να ανοίξει στο κοινό, δήλωσε ο Νομάρχης Κωνσταντινούπολης, Χουσείν Αβνί Μουτλού. Το πάρκο είχε εκκενωθεί από τους διαδηλωτές μετά από παρέμβαση της αστυνομίας στις 15 Ιουνίου και σε αυτό γίνονταν εργασίες «ανανέωσης» που βαίνουν προς ολοκλήρωση και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει για το κοινό, ανέφερε ο Μουτλού.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν σκοπιά και φύλαγαν το πάρκο για 18 ημέρες, όπως σημειώνεται, αναγκάστηκαν να το εκκενώσουν μετά από έφοδο της αστυνομίας και από τότε ομάδες του τμήματος κήπων του μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης τοποθετούσαν λουλούδια και φυτά στο πάρκο Γκεζί.