Νεκρός ο ηγέτης των τζιχαντιστών

Ο προβαλλόμενος ως ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στη Συρία, που πραγματοποίησε η διεθνής συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Ο Μπαγκντάντι σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στο οχυρό του ISIS στην πόλη της Ράκα στην βόρεια Συρία, μεταδίδουν κρατικά Μέσα του Ιράν και η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yenis Safak, επικαλούμενα το αραβικό πρακτορείο ειδήσεων Αl-Amaq, που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος.

Η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από το Amaq ανέφερε ότι ο «Χαλίφης» Μπαγκντάντι σκοτώθηκε την Κυριακή. «Ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι σκοτώθηκε από συμμαχικές αεροπορικές επιδρομές στη Ράκα την πέμπτη ημέρα του Ραμαζανιού», ανέφερε η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, τη Δευτέρα, ιρακινός τηλεοπτικός σταθμός ανέφερε ότι ο Μπαγκντάντι τραυματίστηκε την Κυριακή κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής 65 χιλιόμετρα δυτικά της Μοσούλης.

Στις 10 Ιουνίου, το ιρακινό τηλεοπτικό δίκτυο Al Sumariya είχε μεταδώσει, επικαλούμενο τοπικές πηγές στην επαρχία Νινευή, ότι ο αλ Μπαγκντάντι μαζί με διοικητές του Ισλαμικού Κράτους είχαν τραυματισθεί όταν αεροπορικές επιδρομές έθεσαν ως στόχο τα κρησφύγετά τους κοντά στα συρο-ιρακινά σύνορα.

Ο διεθνής συνασπισμός κατά του Ισλαμικού Κράτους δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές, αλλά δεν αρνήθηκε ότι πραγματοποιήθηκαν οι αναφερθείσες αεροπορικές επιδρομές.